Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Black Swan -koreografi jättää huippupestinsä Pariisissa

Black Swan -koreografi jättää huippupestinsä vain vuoden jälkeen ja palaa Los Angelesiin. Taustalla on tyytymättömyys Pariisin oopperan balettiin.

Kulttuuri
 
JACKY NAEGELEN / Reuters
Koreografi Benjamin Millepied (vas.), Pariisin oopperan johtaja Stephane Lissner ja baletin uusi johtaja Aurélie Dupont.
Koreografi Benjamin Millepied (vas.), Pariisin oopperan johtaja Stephane Lissner ja baletin uusi johtaja Aurélie Dupont. Kuva: JACKY NAEGELEN / Reuters

Mari Koppinen HS

Tähtitanssija ja -koreografi Benjamin Millepied jättää tehtävänsä Pariisin oopperan balettijohtajana, kertoo The New York Times. Hän ehti hoitaa tehtävää vain runsaan vuoden ajan.

Suuri yleisö tuntee Millepiedin parhaiten Hollywood-elokuva Black Swanin koreografina.

Hän auttoi pääosan esittäjää Natalie Portmania muuntautumaan elokuvaa varten pakkomielteiseksi ballerinaksi. Myöhemmin Portman ja Millepied menivät naimisiin ja saivat yhdessä lapsen. Portman sai Black Swanin roolityöstään Oscarin 2011.

Millepied on toiminut aiemmin New York City -baletin ensitanssijana. Hän muutti vuonna 2011 Los Angelesiin, jossa hän perusti oman tanssiryhmän.

Nyt Millepied sanoo haluavansa muuttaa takaisin Los Angelesiin Pariisista, jonne perhe muutti syksyllä 2014. 38-vuotias Millepied aikoo keskittyä jatkossa taas omiin koreografioihin sekä omaan tanssiryhmäänsä. Koreografia on ajanut Los Angelesiin kuitenkin ennen kaikkea hänen tyytymättömyytensä tehtäväänsä Pariisissa.

Esimerkiksi Le Figaro -lehden haastattelussa hän kertoi olevansa tyytymätön Pariisin oopperan jäykkään hierarkiaan, oopperan markkinointiin, balettikoulun tasoon sekä Pariisin oopperan baletin rodulliseen yksipuolisuuteen. Hän ei ole ollut liioin tyytyväinen talon klassisen baletin tasoon.

Uutena johtajana aloittaa heinäkuussa Aurélie Dupont, yksi Pariisin oopperan tunnetuimmista tähtitanssijoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat