Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naiset sivuutettiin sarjakuvapalkinnosta

Angoulemên sarjakuvafestivaaleilla ei nimetty viime viikolla yhtään naista ehdolle sarjakuvan elämäntyöpalkintoon

Kulttuuri
 
Reino Loppinen / Lehtikuva
Tove Jansson kotonaan 29. maaliskuuta 1956. Jansson on mukana sata naissarjakuvataiteilijaa esittelevässä näyttelyssä Lontoossa.
Tove Jansson kotonaan 29. maaliskuuta 1956. Jansson on mukana sata naissarjakuvataiteilijaa esittelevässä näyttelyssä Lontoossa. Kuva: Reino Loppinen / Lehtikuva

Ranskan Angoulemêssä järjestetään vuosittain yhtä maailman suurimmista sarjakuva-alan festivaaleista.

Tämän vuoden 43. festivaalilla tammikuun lopussa nousi kohu, kun järjestäjät eivät hyväksyneet sarjakuvan elämäntyöpalkinnon 30 ehdokkaan joukkoon yhtään naispuolista sarjakuvataiteilijaa.

Kohuun ottivat kantaa niin Ranskan kulttuuriministeri, monet naiskirjailijat kuin useat nimetyt miespuoliset ehdokkaatkin.

Ehdokkaat pyysivät poistamaan nimensä ehdokaslistalta osoittaakseen solidaarisuuttaan naisille.

”Kaikkein typerin väittämä oli, ettei sarjakuvan maailmaan kuulu lainkaan naisia”, sanoo brittiläinen kuraattori Paul Gravett nyt uutistoimisto AFP:lle.

Gravett ja kumppanit ovat todistamassa Angoulemên väittämää vääräksi. He ovat pistäneet pystyyn Lontoossa näyttelyn, josta selviää, että sarjakuvan historia on täynnä merkittäviä naistaiteilijoita.

Perjantaina lontoolaisessa galleria House of Illustrationissa avautui näyttely, jossa on mukana sata naispuolista sarjakuvataiteilijaa ympäri maailmaa ja kautta historian. ”100 Women Making Comics” -nimisessä näyttelyssä on mukana taiteilijoita 23 eri maasta. Suomesta mukana on Tove Jansson. Näyttely on auki toukokuuhun asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat