Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viime vuoden paras dekkari kuvaa verkon vaaroja

Kulttuuri
 
Laura Mendelin
Pauliina Susi
Pauliina Susi Kuva: Laura Mendelin

Suomen dekkariseura on myöntänyt Vuoden johtolanka 2016 -palkinnon Pauliina Sudelle (s. 1968) romaanista Takaikkuna (Tammi).

Romaanin aihe – verkkourkinta – on uusi ja ajankohtainen, ja laajan lähdeaineistonsa avulla Susi pääsee siinä poikkeuksellisen syvälle, perusteluissa kiitetään: Susi ”kuvaa suorastaan pelottavalla tavalla miltei jokaisen arkipäivään kuuluvien verkkosovelluksien tietojen käyttämistä seurantaan ja jopa häirintään”.

Takaikkuna on Pauliina Suden viides romaani. Palkintoraadin mukaan se uudistaa onnistuneesti suomalaista dekkarigenreä.

”Susi kuvaa arjen muuttumista kauhuksi ilman tavanomaisia ja yleisiä kliseitä”, perusteluissa todetaan. ”Kyseessä on sekä kaunokirjallisesti taidokas että kansainväliset mitat täyttävä yhteiskunnallinen trilleri.”

Palkintoraatiin kuuluivat Kai Hirvasnoro, Kirsi Hietanen ja Jonna Lehtinen. Heidän mukaansa hitchcockmaisen tunnelman lisäksi Susi ammentaa aineksia niin politiikan kuin Star Warsinkin elementeistä.

Johtolanka-palkinto myönnetään vuosittain edellisen vuoden merkittävästä kotimaisesta dekkariteosta.

Aluetta ei ole rajattu tarkasti. Palkituksi voi tulla esimerkiksi romaani, novellikokoelma, elokuva, kuunnelma, tv-sarja, tutkielma tai muu alaan liittyvä merkkiteko. Palkinnon tarkoituksena on kiinnittää huomiota kotimaiseen jännityskirjallisuuteen ja muuhun alan piirissä tehtävään työhön.

Ensimmäinen palkinto jaettiin vuonna 1985.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat