Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Musiikkitalon toimitusjohtaja vaihtuu lennosta

Kulttuuri
 
Rio Gandara / HS
Helsingin Töölönlahdella sijaitsevan Musiikkitalon sisäänkäynti.
Helsingin Töölönlahdella sijaitsevan Musiikkitalon sisäänkäynti. Kuva: Rio Gandara / HS

Musiikkitalon toimitusjohtaja Katja Leppäkoski jättää toimitusjohtajan tehtävät helmikuun 12. päivään mennessä. ”Toimitusjohtaja jättää tehtävänsä yhteisymmärryksessä hallituksen kanssa”, tiedotteessa kerrotaan.

Musiikkitalon uudeksi määräaikaiseksi toimitusjohtajaksi on kutsuttu Pekka Kauranen. Hän on aiemmin toiminut Suomen Kansallisoopperan hallintojohtajana ja viimeksi Keravan kaupungin kehitysjohtajana. Kauranen aloittaa vuoden kestävän kautensa toimitusjohtajana 15. helmikuuta.

Tämän vuoden aikana Musiikkitalon omistajat Helsingin kaupunki, Yleisradio ja Taideyliopisto selvittävät yhdessä keinoja Musiikkitalon toiminnan tehostamiseksi, talouden vahvistamiseksi pitkällä tähtäimellä sekä rakenteiden uudistamiseksi.

”Taloutta on tarkoitus vahvistaa lisäämällä myyntiä ulkopuolisille Musiikkitalon käyttäjille sekä muilla rahoituslähteillä. Lisäksi selvitämme omistajien kesken vaihtoehtoja organisoida Musiikkitalon palvelutoiminta parhaalla mahdollisella tavalla”, toteaa Musiikkitalon hallituksen puheenjohtaja Veikko Kunnas tiedotteessa.

Pekka Kaurasen mukaan hänen tulevat työtehtävänsä Musiikkitalossa painottuvat talouden ja myynnin tehostamiseen, markkinoinnin kehittämiseen ja rakenteiden uudistamiseen. ”Rakenteiden uudistaminen” voi Kaurasen mukaan tarkoittaa esimerkiksi yhteistyötä muiden laitosten kanssa. Musiikkitalo voisi Kaurasen mukaan tehdä yhteistyötä esimerkiksi Finlandia-talon kanssa.

Pekka Kauranen
Pekka Kauranen

”Musiikkitalon taloudessa on viime syksynä ollut jonkin verran notkahdusta myynnin osalta, ja kassavirtaongelmiakin on ollut. Se on lyönyt talouteen leimansa. Musiikkitalon yksi ongelma on raskas tase, joka yhtiöllä on. Se muodostuu teknisistä investoinneista”, Kauranen kommentoi Helsingin Sanomille puhelimitse matkaltaan.

Teknisillä investoinneilla Kauranen viittaa laitteisiin, joita tapahtumien järjestämiseen tarvitaan. Kyse on kalliista tekniikasta, jota pitää säännöllisesti uusia.

Musiikkitalo Oy:n tehtävä on tuottaa palvelut talon pääkäyttäjille. ”Palvelut ja niiden tuotantotavat tullaan käymään läpi. Palveluja on paljon, lipunmyynnistä lähtien muun muassa erilaisiin vahtimestaripalveluihin ja väliaikatarjoiluihin”, Kauranen sanoo.

”Hallituksen kanssa on nyt sovittu kestävän talouspohjan luomisesta Musiikkitalolle. Sen jälkeen sitten katsotaan minkä tyyppistä johtamista Musiikkitaloon tarvitaan”, Kauranen sanoo.

Johtajan vaihdos ei vaikuta yleisölle tarjottaviin palveluihin. Musiikkitalossa järjestetään vuodessa noin 1 000 konserttia ja erilaista tapahtumaa.

Helsingin Musiikkitalo Oy on Helsingin kaupungin, Yleisradion ja Taideyliopiston omistama yhtiö, jonka tuottaa talon pääkäyttäjien eli Helsingin kaupunginorkesterin, Radion Sinfoniaorkesterin sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tarvitsemat yhteiset palvelut sekä vuokraa edelleen tiloja ja salivuoroja.

Palveluyhtiö ei tuota itsenäisesti konsertteja tai ohjelmaa. Talossa järjestettävien konserttien tuottajina toimivat päätoimijat, ulkopuoliset ohjelmatoimistot ja -tuottajat sekä festivaaliorganisaatiot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat