Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä on suomalainen fasismi? Suora studiokeskustelu HSTV:ssä juuri nyt

Uusi kirja haastaa Suomessa vakiintuneen käsityksen siitä, että me suomalaiset olemme eläneet lintukodossa emmekä ole olleet yhtä pahoja kuin muut

Kulttuuri
 
HSTV live1
HSTV live1
Katso HSTV:n suora lähetys

Keskiviikkona ilmestynyt tietokirja Suomalaiset fasistit, mustan sarastuksen airuet haastaa Suomessa vakiintuneen käsityksen siitä, että me suomalaiset olemme eläneet lintukodossa emmekä ole olleet yhtä pahoja kuin natsit ja fasistit Euroopan historiassa.

”Vuosikymmenten sievistelystä, vähättelystä ja hyssyttelystä irtautuvat tekijät nojautuvat Simo Salmisen metodioppiin, jossa ruma sana sanotaan niin kuin se on. Heidän tulkinnassaan ’avoin fasismi’ oli Suomessa vain pieni osa fasismin todellisesta vaikutusvallasta, jonka pääedustajia olivat Lapuan liike, IKL ja uutena painotuksena Vapaussodan Rintamamiesten Liitto”, kirjoittaa teoksesta poliittisen historian professori Kimmo Rentola HS:n arvostelussaan.

HSTV:n studiossa kello 10 aiheesta ovat keskustelemassa yksi kirjan kirjoittajista, historioitsija Oula Silvennoinen, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja historioitsija Sampo Terho sekä HS:n lifestyletoimituksen esimies Katarina Baer, jonka omakohtainen, isovanhempien natsitaustaa valottava teos ilmestyy myöhemmin tänä keväänä. Keskustelun juontaa HS:n kulttuuritoimituksen esimies Hanna Mahlamäki.

Suomalaisen fasismin historia on nyt kirjattu
Suomalaisen fasismin historia on nyt kirjattu
Suomessa on ollut ja on edelleen fasismia, Tutkija Oula Silvennoinen sanoo. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat