Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS hyvin esillä Bonnierin journalistipalkintokisassa – ehdolla Uutisraportti ja kolme toimittajaa

Voittajat valitaan suorassa tv-lähetyksessä 15. maaliskuuta.

Kulttuuri
 
Uutisraportti ehdolla Bonnierin suuri journalistipalkinto -kisassa
Uutisraportti ehdolla Bonnierin suuri journalistipalkinto -kisassa
Uutisraportti kilpailee Bonnierin suuren journalistipalkinnon Vuoden journalistinen teko -sarjassa. Uutisraportti kertoo satiirisella ja pistävän kriittisellä otteella viikon uutistapahtumista lauantaisin HSTV:ssä.

Helsingin Sanomien Uutisraportti sekä kolme toimittajaa ovat ehdolla Bonnierin suuren journalistipalkinnon saajiksi.

Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden kirja ja Vuoden journalisti -palkintojen saajat julkistetaan suorassa tv-lähetyksessä MTV3-kanavalla tiistaina 15. maaliskuuta.

Vuoden journalistiksi on ehdolla kulttuuritoimittaja ja tietokirjailija Vesa Sirén. Sirénin erikoisalaa on klassinen musiikki, ja hän on tunnettu erityisesti Jean Sibelius -asiantuntijana.

HS
Vesa Sirén
Vesa Sirén

Vuonna 2015 Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuonna Sirén teki useita Sibeliuksen merkitystä valottavia juttukokonaisuuksia Helsingin Sanomiin.

Viime vuonna Sibelius-seura palkitsi Sirénin Sibelius-mitalilla. Vuonna 2010 hänet palkittiin Tieto-Finlandialla teoksestaan Suomalaiset kapellimestarit.

Vuoden juttu -sarjassa ehdolla on HS:n toimittajan Tuomo Pietiläisen juttu Portugaliin veropakolaisiksi muuttavista yritysjohtajista.

HS
Tuomo Pietiläinen
Tuomo Pietiläinen

Kirjoitus kolmen vuorineuvoksen muutosta Portugaliin (HS 29.7.2015) paljasti aivan uuden ilmiön Suomessa: varakkaiden yritysjohtajien veropakolaisuuden. Yritysten verojen välttelystä on kirjoitettu paljon, mutta johtajien muutto nollaverolle heti näiden päästyä eläkkeelle oli ennenkuulumatonta.

Vuoden kirjaksi on ehdolla HS:n Kimmo Oksasen Kasvonsa menettänyt mies, joka on omakohtainen teos toimittajan sairastamasta bakteeritulehduksesta, joka oli vähällä viedä hänen henkensä.

HS
Kimmo Oksanen
Kimmo Oksanen

Kirjassaan Oksanen valottaa sitä, miltä tuntuu joutua muiden armoille, ja kuinka avuton ihminen voi olla muiden varaan ja sairaalahoitoon joutuessaan.

Vuoden journalistinen teko -sarjassa palkinnosta kilpailee Uutisraportti, joka kertoo satiirisella ja pistävän kriittisellä otteella viikon uutistapahtumista lauantaisin HSTV:ssä.

Ohjelma on noussut lyhyessä ajassa kulttimaineeseen ja nettitelevision mittakaavassa suurten yleisöjen suosikiksi. Verkosta se siirtyi myös Nelosen ohjelmistoon viime vuoden syksyllä.

Uutisraporttia käsikirjoittavat Helsingin Sanomien toimittajat, ja juontajana toimii Tuomas Peltomäki.

Kilpailussa Vuoden juttu -kategorian muut ehdokkaat ovat Jessikka Aron Yle Kioskiin tekemä Venäjän trollit Suomessa sekä Mirva Heiskasen, Pekka Lähteenmäen, Ismo Virran ja työryhmän Kuoleeko media? -juttusarja Talouselämässä.

Vuoden journalistisesta teosta kilpailevat Uutisraportin kanssa Aamulehden kulttuuritoimituksen Viikko Tallinnassa -projekti ja Anne Leppäjärven johtama toimittajakoulutus Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa.

Vuoden kirja -ehdokkaina ovat myös Niina Junttilan Kavereita nolla – Lasten ja nuorten yksinäisyys ja René Nybergin Viimeinen juna Moskovaan, ja Vuoden journalisti -ehdokkaina Ylen Tom Kankkonen ja freelancer Markus Leikola.

Markus Jokela / HS
HS:n ehdokkaat Tuomas Peltomäki (vas.), Pekka Torvinen, Jussi Sippola, Tuomo Pietiläinen, Henry Lehto, Vesa Sirén, Kimmo Oksanen ja Paavo Teittinen.
HS:n ehdokkaat Tuomas Peltomäki (vas.), Pekka Torvinen, Jussi Sippola, Tuomo Pietiläinen, Henry Lehto, Vesa Sirén, Kimmo Oksanen ja Paavo Teittinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat