Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Komisario Palmu -elokuvia voi nyt katsoa Ylen Elävässä arkistossa

Kulttuuri
 
Fennada-filmi Oy
Kaasua, komisario Palmu! -elokuvassa esiintyivät Joel Rinteen (oik.) lisäksi Jarno Hiilloskorpi (vas.) ja Matti Ranin.
Kaasua, komisario Palmu! -elokuvassa esiintyivät Joel Rinteen (oik.) lisäksi Jarno Hiilloskorpi (vas.) ja Matti Ranin. Kuva: Fennada-filmi Oy

Kotimaiset klassikkoelokuvat Kaasua, komisario Palmu ja Tähdet kertovat, komisario Palmu ovat nyt katsottavissa Ylen Elävässä arkistossa.

Matti Kassilan 1960-luvun alussa ohjaamat, Mika Waltarin romaaneihin perustuvat Palmu-elokuvat olivat huippusuosittuja ilmestyessään ja ovat sittemmin saavuttaneet kulttimaineen.

Kaasua, komisario Palmu perustuu Waltarin vuonna 1939 ilmestyneeseen romaaniin Kuka murhasi rouva Skrofin? Kolme Jussi-palkintoa voittaneessa elokuvassa etsivät ( Joel Rinne, Matti Ranin ja Leo Jokela ) selvittävät rikkaan helsinkiläisen leskirouvan murhaa.

Sama etsiväkolmikko jatkaa tutkimuksiaan myös elokuvassa Tähdet kertovat, komisario Palmu, joka ilmestyi sekä kirjana että elokuvana 1962. Siinä etsivät selvittävät Helsingin Tähtitorninmäeltä löytyneen ruumiin tapausta. Tämä jäi viimeiseksi julkaistuksi Palmu-teokseksi.

Komisario Palmu -elokuvat yhdistävät onnistuneesti draamaa ja komediaa. Ne ovat myös leimallisesti Helsinki-elokuvia, joissa kaupunkia esitellään monipuolisesti.

Elokuvat julkaisi aikanaan Fennada-filmi, joka oli Suomessa alansa suurimpia yhtiöitä 1950–1970-luvuilla. Vuonna 1982 Yleisradio osti Fennada-filmin ja on siitä lähtien esittänyt Fennada-elokuvia kanavillaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat