Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio jätti Helsingin ainoan säännöllisen jazzklubin taas ilman tukea – ”toimintaa ei pidetä minkään arvoisena”

Kulttuuri
 
Ville Männikkö
Hämeentien Koko Jazz Clubille mahtuu loppuunmyytyinä iltoina noin 150 kuulijaa. Keskimäärin yleisöä on ollut noin 60 illassa.
Hämeentien Koko Jazz Clubille mahtuu loppuunmyytyinä iltoina noin 150 kuulijaa. Keskimäärin yleisöä on ollut noin 60 illassa. Kuva: Ville Männikkö

Helsingin ainoa säännöllisesti toimiva jazzklubi Koko Jazz Club jää tänäkin vuonna ilman valtion tukea. Klubin pyörittäjät pitävät Taiteen edistämiskeskuksen linjaa käsittämättömänä.

Koko Jazz Clubin taiteellinen johtaja Timo Hirvonen tulkitsee, että tukipäätös tarkoittaa, ettei opetusministeriön ohjauksessa toimiva Taiteen edistämiskeskus pidä jazzia minkään arvoisena.

”Koska olemme klubi, niin meillä on konsertteja viikoittain. Minulla ei ole mitään klassista musiikkia vastaan, mutta tuntuu oudolta, että Taiteen edistämiskeskus tukee mieluummin esimerkiksi Saaristo-opperaa, joka järjestää muutaman konsertin vuodessa”, Hirvonen sanoo.

Taiteen edistämiskeskus jätti Koko Jazz Clubin ilman tukea jo viime vuonna. Taike perusteli kielteistä päätöstä sillä, että Koko Jazz Club oli toiminut Koko-teatterin osana, ja koska teatteria ylläpitävä yhdistys saa valtion avustusta, ei jazzklubille myönnetä erillistä rahaa.

Hirvosen mielestä tekniset perusteet eivät enää päde, sillä Koko Jazz Clubin toiminta siirrettiin viime keväänä omalle kannatusyhdistykselle.

Koko Jazz Club kerää nyt asiansa puolesta adressia, joka luovutetaan Taiteen edistämiskeskukselle. Adressin allekirjoittajissa on runsaasti jazzmuusikoita.

Aivan pelkkien pääsylipputulojen varassa Koko Jazz Club ei joudu toimimaan, sillä klubi on saanut toimintaansa tänä vuonna tukea yhteensä 40 000 euroa. Rahaa on saatu Helsingin kaupungilta, Suomen kulttuurirahastolta, Wihurin rahastolta ja Musiikin edistämissäätiöltä.

”Avustuksilla on voitu rahoittaa jokaisen meidän konserteissa soittaneen muusikon palkkiosta kymmenen euroa”, Hirvonen laskee.

Koko Jazz Club toimii Koko-teatterin tiloissa Helsingin Kalliossa. Suomen jazzin huippujen lisäksi siellä on vieraillut tunnettuja ulkomaisia artisteja, kuten Dave Liebman, Peter Erskine ja tuoreimpana rumpalilegenda Steve Gadd tammikuun lopussa.

12.2. klo 13.12. Lisätty klubin rahoittajia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat