Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Krista Siegfrids esiintyy tänään miljoonille tv-katsojille Ruotsin Melodifestivalenissa – takana huippulauluntekijöitä

Laulaja sai lomaa Suomen viisukarsinnasta, jossa hänen kuuluisi olla samaan aikaan juontajana

Kulttuuri
 
Juhani Niiranen / HS
Krista Siegfrids edusti Suomea Euroviisuissa 2013 kappaleella Marry Me. Nyt hän kisaa Melodifestivalenissa pääsystä edustamaan tämän vuoden Euroviisuissa Ruotsia.
Krista Siegfrids edusti Suomea Euroviisuissa 2013 kappaleella Marry Me. Nyt hän kisaa Melodifestivalenissa pääsystä edustamaan tämän vuoden Euroviisuissa Ruotsia. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Suomenruotsalainen laulaja Krista Siegfrids on tänään lauantaina kovan paikan edessä: Siegfrids osallistuu Ruotsin euroviisukarsintaan eli Melodifestivaleniin. Tänään on vuorossa kisan toinen karsinta, ja se lähetetään suorana Malmöstä.

Melodifestivalen on Ruotsissa rakastettu ja tarkkaan seurattu ohjelmaformaatti. Jokaisella karsinnalla on yleensä reilusti yli kolme miljoonaa katsojaa.

Siegrids esittää kilpailukappaleensa ruotsiksi. Faller-nimistä kappaletta ovat olleet tekemässä Siegfridsin itsensä lisäksi kovan luokan ruotsalaiset hittinikkarit Magnus Wallin, Gustaf Svenungsson sekä Gabriel Alares.

Heistä esimerkiksi Alares oli tekemässä viime vuonna Euroviisuissa toiseksi tullutta Venäjän A Million Voices -kappaletta. Hän kirjoitti myös Venäjän vuoden 2013 viisukappaleen, joka tuli tuolloin viidenneksi.

Siegfridsin ja kumppaneiden Faller on nopeatempoinen ja tarttuva duurikappale. Esitys on näyttävä punaisine, moottoriurheilusta vaikutteita ottavine vaatteineen ja taustatanssijoineen.

Siegfrids ei itse usko suuremmin mahdollisuuksiinsa, vaikka osa saattaakin muistaa hänet Suomen vuoden 2013 viisuedustajana.

”Melodifestivalenissa on niin paljon paikkansa vakiinnuttaneita, rakastettuja artisteja ja isoja tähtiä, jotka Ruotsin kansan tuntee. Minä olen aivan uusi Ruotsissa”, Siegfrids sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa.

Silti hän toivoo, että ruotsalaiset pitäisivät hänen kappaleestaan ja äänestäisivät sen niin kutsuttuun andra chans -lähetykseen tai jopa suoraan finaaliin.

Ruotsin Melodifestivalenissa on kaikkiaan neljä alkukilpailua, joissa kaikissa kisaa seitsemän esitystä. Finaaliin pääsee suoraan kaksi esitystä ja kaksi esitystä pääsee myöhemmin lähetettävään ”andra chans” -lähetykseen, josta valitaan finaaliin vielä kaikkiaan neljä esitystä. Ruotsin viisuedustaja valitaan Tukholman Friends-areenalla 12. maaliskuuta.

Samaan aikaan kun Siegfrids astuu lavalle Malmössä, hänen kuuluisi olla juontamassa Suomen vastaavaa viisukarsintalähetystä, UMK:ta.

Täksi lauantaiksi hän on saanut kuitenkin vapautuksen juontajantehtävästään. Juontajapari Roope Salminen juontaa lähetyksen yksin.

Siegfrids kertoo Sveriges televisionionille, että aikataulujen päällekkäisyys oli silkka vahinko. Hän oli jo tietoinen juontajanpestistään Suomessa siinä vaiheessa, kun tuli tieto, että hänen kappaleensa on valittu kisaamaan Melodifestivaleniin.

UMK:sta herui kuitenkin vapaapäivä.

”Selitin, että Melodifestivalenissa kisaaminen on lapsuuden unelmani. UMK:ssa oltiin ystävällisiä ja annettiin minulle vapaata. Olen kiitollinen, että pystyimme löytämään ratkaisun, joka toimii molemmille osapuolille”, Siegfrids sanoo SVT:lle.

Suomen UMK-lähetys jatkuu tänään lauantaina toisella karsinnalla. Suorassa lähetyksessä esiintyvät Attention 2, Cristal Snow, Annica Milán & Kimmo Blom, Rafaela Truda, Ylona ja Mikael Saari.

Suomen viisuedustaja valitaan finaalissa 27. helmikuuta.

Ruotsin Melodifestivalen-karsinta tänään lauantaina Fem-kanavalla klo 21. Suomen UMK-karsinta TV2:ssa klo 21.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat