Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hämähäkki-miehestä Star Warsiin

Kulttuuri
 

 Hämähäkkimies: Kun Disney osti Marvel-konsernin vuonna 2009, se sai haltuunsa oikeudet suurimpaan osaan sen 5 000 hahmosta. Disney on tehnyt Marvelin hahmoista menestyselokuvia, erityisesti Kostajat-supersankariryhmästä ja sen yksittäisistä jäsenistä.

Elokuvaoikeudet osaan hahmoista Marvel oli ehtinyt jo myydä toisille elokuvayhtiöille. Hämähäkkimiehen elokuvaoikeudet omistaa Sony, Ihmenelosten ja Ryhmä-X:n omistaa Fox. Disney ja Sony ovat juuri tehneet sopimuksen Hämähäkkimiehen esiintymisestä Disneyn tuottamissa Marvel-elokuvissa.

 Toy Storyn Woody-cowboy: Pojan lelut heräävät henkiin vuonna 1995 ilmestyneessä Toy Story -animaatioelokuvassa. Se oli ensimmäinen täyspitkä kokonaan tietokoneella animoitu elokuva, ja ensimmäinen elokuva, jonka Disney ja animaatiostudio Pixar tekivät yhdessä. Monet Disneyn animaatiohiteistä ovat syntyneet nimenomaan Pixar-yhteistyönä. Viime vuonna ilmestynyttä, pienen tytön tunnemaailmaa visualisoivaa Inside Out – Mielen sopukoissa -elokuvaa ylistivät katsojat ja kriitikot.

 Nalle Puh: Brittiläinen A. A. Milne kirjoitti 20-luvulla kaksi kirjaa höperöstä, hunajalle persosta pallomahaisesta nallukasta. Nyt, 90 vuotta myöhemmin, karhu on rakastetuimpia ja tunnetuimpia animaatiohahmoja. Disney on tehnyt siitä useita elokuvia, pelejä ja tuottanut valtavat määrät tavaraa. Tuorein, animaatioelokuva (2011) on pyörinyt Suomessakin vuosia.

Disney on sovittanut (ja sokeroinut) Nalle Puhin lisäksi useita klassikkosatuja koko perheen elokuviksi, animaatioiksi tai musikaaleiksi. Esimerkiksi Pieni Merenneito pohjautui Hans Christian Andersenin satuun, klassinen musikaalielokuva Maija Poppanen P. L. Traversin kirjoihin erityisestä lastenhoitajasta.

 Star Wars: Disney osti Lucasfilmin 2012 George Lucasilta, niinpä uusimmankin Tähtien sota -elokuvan tuotto sataa Disneyn laariin. Juuri elokuvan oheismyynti siivitti yhtiön tuoreeseen ennätystulokseen. Elokuva teki useita erilaisia katsojaennätyksiä eri puolilla maailmaa. Star Wars jatkuu 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat