Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Silta-sarjan tähti kertoo lisää lähdöstään – taustalla lisääntynyt juutalaisviha

Kim Bodnian lähtö herätti kaksi vuotta sitten hämmästystä sarjan fanien keskuudessa.

Kulttuuri
 
Carolina Romare
Silta-sarjassa Kim Bodnia (vas.) esitti tanskalaista poliisia, Sofia Helin ruotsalaista.
Silta-sarjassa Kim Bodnia (vas.) esitti tanskalaista poliisia, Sofia Helin ruotsalaista. Kuva: Carolina Romare

Toinen suositun Silta-tv-sarjan alkuperäisistä päähenkilöistä, Kim Bodnia, on kertonut lisää siitä, ettei jatkanut roolissaan sarjan kolmannella tuotantokaudella. Bodnian lähtö herätti kaksi vuotta sitten hämmästelyä ja närkästystä sarjan fanien joukossa.

Israelilaisen Walla!-uutissivuston haastattelussa tanskalaisnäyttelijä mainitsee yhtenä syynä lähtöönsä sen, ettei pitänyt työskentelemisestä Etelä-Ruotsissa lisääntyneen antisemitismin takia.

Silta-sarjassa ruotsalaiset ja tanskalaiset poliisit selvittivät rikoksia yhdessä ja kulkivat jatkuvasti maita yhdistävän Juutinrauman sillan yli.

Bodnia on itse juutalainen. Viime aikoina hän onkin työskennellyt israelilaisissa ja yhdysvaltalaisissa elokuvatuotannoissa.

”Juutalaisvastaisuus on lisääntynyt Ruotsissa, enkä tuntenut työskentelyä siellä mukavaksi enkä turvalliseksi”, hän sanoo ja mainitsee myös Tanskassa vuosi sitten tehdyt terrori-iskut, joissa islamisti ampui kaksi ihmistä, toisen synagogan ovella.

Kasvava antisemitismi on Bodniasta todellinen ongelma, jonka kanssa Skandinavian juutalaiset joutuvat päivittäin tekemisiin.

”Juutalaisvastaisuutta on esimerkiksi nuorten maahanmuuttajien keskuudessa ja etenkin vankiloissa”, hän sanoo.

Bodniasta sitä olisi pitänyt käsitellä myös Silta-sarjassa: ”Martin Rohdehan joutui itse sarjassa vankilaan. Vankien joukossa kasvavaa juutalaisvihaa olisi voinut lähestyä hänen kauttaan.”

Walla!-haastattelussa käy kuitenkin ilmi, että pääsyynä Bodnian lähdölle sarjasta oli se, miten Martin Rohden rooli olisi kolmannella tuotantokaudella muuttunut. ”Olimme sarjan alkuvaiheissa tottuneet siihen, että näyttelijät saattoivat vaikuttaa roolihahmojensa kehittymiseen. Sitten se muuttui. En pitänyt siitä enkä tulevasta roolihahmostani, ja niin minut kirjoitettiin ulos sarjasta.”

Sillan neljännestä tuotantokaudestakin on ollut puhetta. Käsikirjoittaja Hans Rosenfeldtin mukaan se riippuu paljolti siitä, haluaako sarjan toinen päähenkilö, Saga Norénia esittävä Sofia Helin olla mukana.

Entä Kim Bodnia?

”Kaikki on vielä auki. Jos minua pyydetään siihen, ja pidän käsikirjoituksesta, kaikki on mahdollista”, hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat