Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jäiset soittimet raikaavat nykytaidefestivaalilla Kuopiossa

Anti-festivaalilla voi myös törmätä tanssiviin eläimellisiin hahmoihin Puijon kisoissa tai Tahkolla

Kulttuuri
 
Björn Furuseth
Kuopion Anti-festivaaleilla soi jäämusiikki.
Kuopion Anti-festivaaleilla soi jäämusiikki. Kuva: Björn Furuseth

Kuopio

Kuopiossa lomaileville hiihtolomaisille on tänä vuonna tarjolla talvisia taide-elämyksiä. Kuopion torilla ja Tahkolla kuullaan ensi viikolla muun muassa jäämusiikkia, koetaan tanssia, installaatioita ja erilainen talvivaellus.

Taide-elämyksiä tarjoaa Kuopion Anti-festivaali, joka muuttuu talvifestivaaliksi. Se järjestetään nyt ensimmäisen kerran Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla.

Anti-festivaali on 15:ttä kertaa järjestettävä kansainvälinen nykytaiteen festivaali, joka tapahtuu julkisissa tiloissa ja tilanteissa. Tapahtuma on yleisölle ilmainen.

Ensi viikolla Kuopiossa kuullaan maailmaa kiertäneen norjalaisryhmän jäämusiikkia.

Maanantaista keskiviikkoon taiteilijat veistävät instrumenttinsa jäästä Kuopion torilla ja pitävät sen jälkeen Ice Music -konsertin Kuopiossa ja Tahkolla.

Tahkon metsissä pääsee nyt myös erilaiselle talvivaellukselle, jonka aikana tehdään matkoja toisiin tiloihin ohjattujen harjoitteiden kautta.

Hiihtolomalla voi törmätä eläimellisiin hahmoihin, jotka kiertävät tanssien Tahkolla, Kuopiossa ja Puijon kisoissa. Tarjolla on myös klubi-ilta esityksineen, Kuopion ja Tahkon väliä kulkeva ohjelmallinen bussi ja interaktiivinen ääni-installaatio Shriek, jossa tärkeässä osassa ovat kolme puuvenettä.

”Lauantaina Shriek huipentuu The Final Fire -nimiseen osuuteen, joka on käytännössä kokko. Tulen ympärillä on hieno tapa päättää hiihtoloma”, kertoo festivaalipäällikkö Elisa Itkonen.

Syksyllä Anti-festivaali teki yhteistyötä Kuopio Maratonin kanssa, ja nyt Tahkon alueen toimijoiden kanssa. Itkosen mukaan talvifestivaalia on suunniteltu jo vuosia. Sitä kohtaan on ollut paljon kiinnostusta.

”Suomi tunnetaan valkoisesta talvesta. Olemme kansainvälinen festivaali, ja meille tulee esiintyjiä ympäri maailmaa. Taiteilijatkin ovat kyselleet, että onko siellä lunta”, hän sanoo.

”Anti-festivaalilla on nykyään toimintaa ympäri vuoden, mutta päätapahtuma on nyt talvella.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat