Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jude Law ja muut Britannian julkkikset marssivat puolustamaan Calais’n leirin pakolaisia

Calais’n viidakko -nimiseen pakolaisleiriin suuntautuvan vierailun tarkoituksena on kiinnittää ihmisten huomio leirin pakolaisia uhkaavaan häätöön

Kulttuuri
 
HS–AFP
HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
Jude Law on ottanut voimakkaasti kantaa pakolaisten aseman parantamiseksi. Aiemmin tällä viikolla hän ehti myös Berliinin elokuvajuhlille mainostamaan tulevaa elokuvaansa.
Jude Law on ottanut voimakkaasti kantaa pakolaisten aseman parantamiseksi. Aiemmin tällä viikolla hän ehti myös Berliinin elokuvajuhlille mainostamaan tulevaa elokuvaansa. Kuva: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Joukko brittiläisiä julkisuudenhenkilöitä, näyttelijä Jude Law etunenässä, ovat menossa tänään sunnuntaina vierailulle Calais’n pakolaisleirille Pohjois-Ranskaan.

Calais’n viidakko -nimiseen pakolaisleiriin suuntautuvan vierailun tarkoituksena on kiinnittää ihmisten huomio leirin pakolaisiin ja siirtolaisiin sekä heitä uhkaavaan häätöön.

Tapahtuman on organisoinut Letters Live -niminen järjestö, joka on tähän asti kerännyt yhteen näyttelijöitä ja koomikkoja lukemaan kirjeitä historian kuuluisilta henkilöiltä. Sunnuntain tapahtumassa on tarkoitus lukea pakolaisten itsensä kirjoittamia kirjoituksia. Kirjoitukset käännetään useille kielille.

Aiemmin tällä viikolla Jude Law oli järjestämässä pääministeri David Cameronille luovutettavaa vetoomusta. Vetoomuksen tarkoituksena oli saada Cameron painostamaan Ranskaa, jotta se viivyttäisi leirin eteläisen osan tuhoamista. Tuhoamisen on määrä alkaa maanantaina.

Vetoomuksen on allekirjoittanut yli 96 000 ihmistä, ja mukana on myös 150 julkisuuden henkilöä. Vetoomuksessa toivotaan, että ne Calais’n viidakon lapset, joilla on sukulaisia Britanniassa, yhdistettäisiin perheidensä kanssa siksi ajaksi, kun lasten turvapaikkahakemuksia käsitellään.

”Nämä ovat viattomia, haavoittuvia lapsia, jotka ovat joutuneet byrokratian rattaisiin ja vieläpä kasvokkain viidakkoa uhkaavan pelottavan tuhon kanssa”, Law sanoi aiemmin tällä viikolla.

”David Cameronin ja Britannian hallituksen täytyy tehdä pikaisesti yhteistyötä Ranskan viranomaisten kanssa tämän humanitaarisen kriisin lievittämiseksi.”

Help Refugees -järjestön mukaan Calais’n leirin eteläosassa asuu 440 lasta. Heistä 291 on leirissä yksin.

Leirin sulkemisen tarkoituksena on saada pakolaiset luopumaan yrityksistään tulla Britanniaan laivoilla tai Kanaalitunnelin kautta.

HS kävi hiljattain pakolaisleirillä Pohjois-Ranskan Dunkerquessa. Alla videoraportti aiheesta.

Pohjois-Ranskaan on syntynyt lohduton mutainen pakolaishelvetti
Pohjois-Ranskaan on syntynyt lohduton mutainen pakolaishelvetti
Tuhannet Britanniaan pyrkivät pakolaiset ja siirtolaiset ovat juuttuneet mutaiselle leirille Pohjois-Ranskan Dunkerquen kaupunkiin. Ranska on pitänyt huolen, etteivät leirin olot kohene, Britannia ei heitä halua. Toimittaja, kuvaus ja editointi Pekka Mykkänen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat