Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Indiana Jones -trilogian elokuvaaja Douglas Slocombe on kuollut

Kulttuuri
 

Elokuvaaja Douglas Slocombe on kuollut kotonaan Lontoossa 103-vuotiaana, kertoo brittilehti The Guardian.

Slocombe on yksi elokuvamaailman suuria nimiä. Hänet tunnetaan erityisesti ensimmäisen kolmen Indiana Jones -elokuvan elokuvaajana.

Elokuvaaja vastaa elokuvien kuvaamisesta.

Slocomb työskenteli myös muun muassa James Bond -elokuvassa Never Say Never Again (Älä kieltäydy kahdesti). Yhteensä Slocomb elokuvasi 80 elokuvaa, joista kolmesta hän oli Oscar-ehdokkaana.

Elokuvaohjaaja Steven Spielberg, jonka kanssa Slocombe työskenteli läheisesti Indiana Jones -elokuvien parissa, kuvaili edesmennyttä kollegaansa ”loistavaksi yhteistyökumppaniksi ja kauniiksi ihmiseksi”.

Spielberg sanoo The Daily Telegraph -lehden mukaan, että Slocombe oli ”hänen sankarinsa kulissien takana kolmen ensimmäisen Indiana Jones -elokuvan aikana”.

Slocomben ura elokuva-alalla alkoi, kun hän matkusti Puolaan vuonna 1939 kuvatakseen natsien hyökkäyksen maahan. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan nauhalle tallentui muun muassa natsi-Saksan propagandaministerin Joseph Goebbels pitämässä puhetta nykyisessä Gdańskin kaupungissa.

Slocombe oli Varsovassa yhdessä amerikkalaisen dokumenttiohjaaja Herbert Klinen kanssa, kun natsit hyökkäsivät syyskuun ensimmäisenä päivänä 1939 kuudelta aamulla. Kaksikolla oli mukanaan hopeakolikoita, joiden avulla heidän onnistui ostaa hevoskärry ja paeta Latviaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat