Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Levysoittimen saa nyt helposti

Kulttuuri
 

Vinyylilevysoittimia myydään nykyään monissa suurissa kodinkoneliikkeissä ja verkkokaupoissa.

Halvimmillaan uuden levysoittimen saa vajaalla 100 eurolla. Dj-käyttöön suunnitelluista jämäkämmistä malleista saa pulittaa jo muutaman satasen, ja hifiharrastajille suunnatut high end -soittimet voivat maksaa tuhansia euroja.

Vanhoihin hifilaitteisiin erikoistuneet liikkeet myyvät myös kunnostettuja vanhoja levysoittimia, joiden hinta on usein uusien soittimien tasolla.

Jos kotoa löytyy vuosikausia käyttämättä ollut levysoitin, se kannattaa viedä huoltoon. Soittimessa on kuluvia osia, kuten vetohihna, joka saattaa hapertua riekaleiksi ajan myötä.

Vanhaan soittimeen voi joutua uusimaan myös neulan tai koko äänirasian.

Kustannukset ovat muutamia kymppejä, jos tyytyy perustason varaosiin.

Levysoitin kytketään yleensä stereovahvistimeen. Vanhat soittimet toimivat vain phono-liitännän kautta, jollaista kaikissa moderneissa kotiteatterivahvistimissa ei ole. Joissakin uusissa levysoittimissa on myös linjatasoinen äänen ulostulo, jonka voi kytkeä myös sellaiseen vahvistimeen, jossa ei ole erillistä levysoitinliitäntää.

Osassa uusista vinyylisoittimista on myös usb-liitäntä, jonka kautta vinyylilevyjen äänen saa tallennettua tietokoneen kovalevylle. Avuksi tarvitaan tallennusohjelma.

Yksinkertaisia ohjelmia voi saada soittimen mukana tai ilmaiseksi verkosta. Rahalla saa kalliimpia, joissa on runsaasti työkaluja levyn ritinän ja häiriöäänien poistoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat