Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Musikaalitähtenä itsekin naurattanut Kari Arffman alkaa luotsata Helsingin kaupunginteatteria

Kulttuuri
 
Charlotte Estman-Wennström
Sanna Majuri esitti Katri Helenaa ja Kari Arffman professoria Helsingin Kaupunginteatterin Katri Helena -musikaalissa 2011.
Sanna Majuri esitti Katri Helenaa ja Kari Arffman professoria Helsingin Kaupunginteatterin Katri Helena -musikaalissa 2011. Kuva: Charlotte Estman-Wennström

Helsingin kaupunginteatterin johtajaksi valitaan Kari Arffman, 47. Arffman on johtanut aiemmin Jyväskylän ja Kotkan kaupunginteattereita ja toiminut freelancerina viime keväästä asti.

Helsingin kaupunginteatterin säätiön hallitus valitsi Arffmanin ehdolle tehtävään kokouksessaan torstaiaamuna. Valinta esiteltiin sen jälkeen kaupunginteatterin henkilökunnalle. Lopullisesti johtajavalinta sinetöidään vielä erillisessä kokouksessa.

Virosta tavoitettu Arffman ei kommentoi vielä valintaa ennen kuin teatterisäätiön hallitus tekee lopullisen päätöksen torstaina.

”Ensi töikseni kuuntelisin henkilökuntaa. Mitään sen tarkempaa en voi vielä sanoa!”

Viime vuosina Arffman on työskennellyt myös Tampereen Teatterissa, Lahden kaupunginteatterissa, ja Pyynikin kesäteatterissa. Parhaillaan hän ohjaa Helsingin Kaupunginteatterissa ensi syksynä ensi-iltansa saavaa musikaalia, jossa myös näyttelee.

Vuonna 2011 hän nauratti yleisöä Helsingin kaupunginteatterin lavalla Katri Helena -musikaalissa.

Helsingin Sanomien Mari Koppinen kirjoitti silloin arvostelussaan näin: ”Musikaalin komediapuolesta vastaa hulvaton Kari Arffman. Ensin hän on piukeapyllyinen Danny (jonka läsnäolo jää kovin irralliseksi), sitten hän antaa palaa itserakkaana ja lirkuttelevana ’professorina’. Kaikki tietävät, että kyse on Panu Rajalasta. Ihan nolottaa katsoa, kuinka naurunalaiseksi Rajala tehdään. Ja silti on pakko nauraa mukana”.

Uuden johtajan haku Helsingin kaupunginteatteriin käynnistyi viime joulukuussa, kun teatteria vuodesta 1998 johtanut Asko Sarkola ilmoitti jäävänsä eläkkeelle.

Kaupunginteatterin uutta johtajaa haettiin avoimella haulla, mutta käytössä oli myös kutsumenettely, eli teatteri varasi oikeuden valita tehtävään henkilön, joka ei ollut hakenut tehtävää.

Teatterinjohtajan valinnan valmisteli Helsingin Teatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Bergholm, varapuheenjohtaja Matti Niiranen ja hallituksen jäsen Jehki Härkönen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat