Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kari Arffman Helsingin kaupunginteatterin johtoon

”Erityisesti musiikkiteatterin johtajana hän on tosi pätevä”, sanoo teatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Bergholm. Johtajavalinta sinetöidään ensi viikon torstaina.

Kulttuuri
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Kari Arffman esiintyi Helsingin kaupunginteatterin Katri Helena -musikaalissa vuonna 2013.
Kari Arffman esiintyi Helsingin kaupunginteatterin Katri Helena -musikaalissa vuonna 2013. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Helsingin kaupunginteatterin johtajaksi valitaan Kari Arffman, 47. Arffman on johtanut aiemmin Jyväskylän ja Kotkan kaupunginteattereita ja toiminut freelancerina viime keväästä asti.

Helsingin kaupunginteatterin säätiön hallitus valitsi Arffmanin ehdolle tehtävään kokouksessaan torstaiaamuna. Valinta esiteltiin sen jälkeen kaupunginteatterin henkilökunnalle. Lopullisesti johtajavalinta sinetöidään kokouksessa ensi viikon torstaina. Tehtävässään Arffman aloittaisi loppuvuonna 2016.

Artikkeliin liittyvät

Virosta tavoitettu Arffman kuulosti iloiselta, mutta ei halunnut kommentoida asiaa ennen kuin teatterisäätiön hallitus tekee lopullisen päätöksen.

”Ensi töikseni kuuntelisin henkilökuntaa. Mitään sen tarkempaa en voi vielä sanoa!”

Johtajavalinnan valmistelivat teatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Bergholm, varapuheenjohtaja Matti Niiranen ja hallituksen jäsen Jehki Härkönen. Johtajahaku oli avoin, mutta käytössä oli myös kutsumenettely, eli teatteri varasi oikeuden valita tehtävään henkilön, joka ei ollut hakenut tehtävää.

Puheenjohtaja Bergholm kertoo hakijoita olleen yhteensä ”tusinan verran”. Arffman ei tullut mukaan kutsumenettelyllä, vaan haki tehtävää itse.

Bergholm kertoo, ettei hänellä ollut Arffmanista ennakkokäsitystä johtajaksi. Prosessin kuluessa käsitys syntyi. ”Alkutilanteessa ei ollut ollenkaan selvää. Lopussa oli. Minulle ehdotus kasvoi hyvin selväksi.”

”Arffman on paitsi paras, myös hyvä.”

Bergholm kehuu Arffmanin kymmenen vuoden johtajakokemusta kahdesta talosta. ”Erityisesti musiikkiteatterin johtajana hän on tosi pätevä. Hän on tuottanut ja ohjannut musikaaleja sekä näytellyt niissä.”

Parhaillaan Arffman ohjaa Helsingin kaupunginteatterissa ensi syksynä ensi-iltansa saavaa Shrek-musikaalia, jossa hän myös näyttelee.

Vuonna 2011 Arffman nauratti yleisöä Helsingin kaupunginteatterin lavalla Katri Helena -musikaalissa. Helsingin Sanomien Mari Koppinen kirjoitti silloin näin:

”Musikaalin komediapuolesta vastaa hulvaton Kari Arffman. Ensin hän on piukeapyllyinen Danny, -- sitten hän antaa palaa itserakkaana ja lirkuttelevana ’professorina’. Kaikki tietävät, että kyse on Panu Rajalasta. Ihan nolottaa katsoa, kuinka naurunalaiseksi Rajala tehdään. Ja silti on pakko nauraa mukana”.

Helsingin kaupunginteatterin johtajahaku käynnistyi joulukuussa, kun teatteria vuodesta 1998 johtanut Asko Sarkola ilmoitti jäävänsä eläkkeelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat