Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oliko oikein pitää teatterinjohtajan valinta salaisena?

Helsingin kaupunginteatterin johtajan valintamenettely oli suljettu, joten yleisö ei voi arvioida, millä perusteella valinta tehtiin.

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupunginteatterin johtajaksi valittiin Kari Arffman. Valinta sinetöidään vielä erillisessä Hkt:n säätiön hallituksen kokouksessa ensi viikolla. Valintamenettely on suljettu, eli hakijoiden nimiä ei kerrota julkisuuteen eikä yleisö pääse arvioimaan, millä perusteella julkisen laitoksen johtaja valittiin. Onko menettely perusteltu?

Minna Tawast, Teatteri&Tanssi-lehden päätoimittaja:

Matti Vassinen / HS
Minna Tawast
Minna Tawast

”Ymmärrän menettelyn, koska kyseessä on säätiö. En jaksa tästä asiasta hirveästi riehua, vaikka ymmärrän senkin, että julkisen rahoituksen käyttöä halutaan valvoa. Totta kai avoimuus on hyvä asia, ja olisin utelias tietämään, ketkä ovat tehtävään hakeneet. Helsingin kaupunginteatteri on keskeinen toimija ja iso valtionosuuksien saaja, joten ei ole yhdentekevää, kuka sen johtoon on valittu.”

Maria Säkö, Suomen Arvostelijain Liiton puheenjohtaja, tanssi- ja teatterikriitikko:

Mitro Härkönen
Maria Säkö
Maria Säkö

”Verovaroin tuetun taidelaitoksen johtajavalintojen pitäisi olla mahdollisimman läpinäkyviä. Olisi hyvä, että johtajavalinnoissa perustelut kerrottaisiin tarkasti, jotta ihmiset ymmärtäisivät, mistä mikin päätös johtuu. Ylipäätään tarvittaisiin enemmän keskustelua siitä, kuka valtaa käyttää, miksi ja millä tavalla. Johtajavalinnat voisivat olla paikka avoimelle keskustelulle siitä, mikä olisi kaikkein paras rakenne ja millaista on tulevaisuuden teatteri. Kun valintaprosessi pidetään näin salaisena, suurin osa tärkeästä keskustelusta ja ajattelusta tukahdutetaan.”

Jehki Härkönen, Teatterisäätiön hallituksen jäsen:

Tuomas Marttila
Jehki Härkönen
Jehki Härkönen

”Helsingin Kaupunginteatterin johtajat on aiemmin valittu ilman avointa hakua, ja käytäntö on ollut sama myös useimmissa muissa suurissa teatterissa. Päätimme tällä kertaa laittaa paikan avoimeen hakuun ja julkaista hakukriteerit. Jätimme kuitenkin hakijoiden nimet julkaisematta, jotta mahdollisimman moni kiinnostunut hakisi paikkaa. Mielestäni menettely oli perusteltu tässä tilanteessa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat