Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulttuurirahasto jakoi tieteelle ja taiteelle ennätykselliset 25 miljoonaa

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Kulttuurirahasto jakoi tänä vuonna ennätykselliset 25 miljoonaa euroa tieteen ja taiteen aloille. Summa on kaksi miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna.

Kyseessä on suurin nosto apurahojen määrässä sitten vuoden 2008 finanssikriisin. Säätiössä on tehty päätös, että apurahojen määrää ei lasketa, mutta nostoa on ollut viime vuosina vähän tai ei lainkaan.

”Erityisesti silloin kun ajat ovat huonot, säätiöiden on parasta käyttää rahaa. Juuri sitä varten säätiöt ovat olemassa, tasoittaakseen suhdanteiden vaikutuksia”, Kulttuurirahaston yliasiamies Antti Arjava sanoo.

Tänä vuonna 54 prosenttia apurahoista myönnettiin tieteelle, 46 prosenttia taiteelle. Yhteensä apurahoja myönnettiin reilulle tuhannelle henkilölle, työryhmälle ja yhteisölle.

”Tieteen hakemusten määrä kasvoi samalla kun taiteen laski. Tämä on aina täysin ennakoimatonta. Yhteiskunnallinen tilanne ei välttämättä heijastu ollenkaan hakemuksiin.”

Merkittävä osa apurahoista suuntautui humanistiseen tutkimukseen. Suurimman yksittäisen apurahan, 250 000 euroa, saivat professori Anna Mauranen ja työryhmä kielen ymmärystä koskevaan tutkimukseen.

Myös suurin osa palkituista oli tieteen alalta. Säätiö palkitsi evoluutioekologi Hanna Kokon ja valtio-opin professorin emeritus Jaakko Nousiaisen. Kolmas palkittu on muusikko Karri Miettinen eli Paleface.

Arjavan mukaan Kulttuurirahaston tarkoitus ei ole ollut reagoida hallituksen tekemiin yliopistojen määrärahojen leikkauksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat