Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oscar-juontaja Chris Rock teki kylmästi ja hilpeästi pilaa Hollywoodista – hänen takiaan gaalan voi katsoa vaikka uudestaan

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
MARIO ANZUONI / Reuters
Chris Rockin juonnot ovat keskeinen syy katsoa tämän vuoden Oscar-juhla ehkä jopa uusintana.
Chris Rockin juonnot ovat keskeinen syy katsoa tämän vuoden Oscar-juhla ehkä jopa uusintana. Kuva: MARIO ANZUONI / Reuters

Oscar-juhla oli poikkeuksellisen kiinnostava tänä vuonna.

Ensin mieleen tulevat tietenkin gaalaa edeltäneet rasismisyytökset. Eihän esimerkiksi näyttelijäehdokkaana ollut kuin valkoihoisia.

Juhlaa vetäneen Chris Rockin sisääntulojuonto olikin siksi odotettu. Juonto oli myös yksi kaikkien aikojen sapekkaimmista ja myös parhaimmista Oscar-introista. Rock arvosteli hilpein mutta kovin sanoin Hollywoodia rasistiseksi ja arveli muun muassa, että jos juontotehtäviin olisi ehdokkuudet, hän ei olisi saanut tätä työtä.

Hän myös arveli että mustilla on historiallisesti ollut muutakin mietittävää kuin Oscar-juhlan boikotointi. ”Ei silloin mieti lyhyitä dokumenttielokuvia, jos isoäitisi roikkuu puun oksassa”, Rock murjaisi.

Oscareissa on joka vuosi myös tapana muistella vuoden aikana kuolleita elokuvantekijöitä. Rock arveli juonnossaan, että tänä vuonna muisto-osuudessa muistellaan mustia, jotka on ammuttu matkalla elokuviin.

Rock tykitti vitseillään moneen suuntaan. Hän ei säästänyt esimerkiksi näyttelijä Jada Pinkett Smithiä, joka oli vaatinut Oscar-boikottia. ”Eikö hän ole tv-esiintyjä, ei hänen kuuluisikaan olla täällä. Vähän sama kuin jos vaatisin boikottia Rihannan pöksyihin, joihin minua ei ole kutsuttu”, Chris Rock totesi.

Chris Rockin juonnot ovat keskeinen syy katsoa tämän vuoden Oscar-juhla ehkä jopa uusintana.

Toiseksi juhla oli kiinnostava tietenkin myös palkintojen vuoksi. Selvää voittajaa ei ollut. Toimittajaelokuva Spotlight voitti parhaan elokuvan palkinnon, mutta myös moderni western The Revenant sai isoja tunnustuksia. Lisäksi neljäs Mad Max sai peräti kuusi Oscaria.

”Ihonvärin pitäisi olla yhtä merkittävä asia kuin hiusten pituus”, totesi omassa kiitospuheessaan Alejandro González Inarritu, joka palkittiin parhaana ohjaajana.

Lue tästä uutinen kaikista Oscar-voittajista ja katso HSTV:n suoraa lähetystä gaalan jälkipuinnista kello 9.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat