Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varhainen Kalevala-ooppera esitetään Turussa vuoden kuluttua

Kulttuuri
 
HS
Viena Kytöjoki / Lehtikuva
Christian Juslin, Johanna Rusanen-Kartano sekä Leif Segerstam esittelivät oopperahanketta Turussa maanantaina.
Christian Juslin, Johanna Rusanen-Kartano sekä Leif Segerstam esittelivät oopperahanketta Turussa maanantaina. Kuva: Viena Kytöjoki / Lehtikuva

Saksalaisen Karl Müller-Berghausin säveltämä Die Kalewainen in Pochjola -ooppera esitetään vuoden kuluttua Turussa. Kyseessä on musiikinhistorian ensimmäinen Kalevala-aiheinen ooppera. Müller-Berghaus työskenteli Turun soitannollisen seuran kapellimestarina 1880- ja 1890-luvuilla. Kalevala-oopperansa hän sävelsi vuosina 1890–91.

Die Kalewainen in Pochjola -oopperaa ei ole tiettävästi koskaan esitetty kokonaisena. Turussa siitä kuultiin joulukuussa 1890 vain toinen näytös.

Näin ollen Turun filharmonisen orkesterin ja Turun musiikkijuhlien esitys 28. helmikuuta 2017 on teoksen kantaesitys. Oopperaa esitetään Logomossa yhteensä kuudesti ja sillä juhlistetaan Suomen 100-vuotisjuhlaa. Oopperasta tuotetaan myös streaming-tallenne, jota voidaan katsoa internetin välityksellä myös muualla maailmassa.

Turun filharmonista orkesteria johtaa oopperassa Leif Segerstam, ohjaajana on Tiina Puumalainen ja lavastajana Teppo Järvinen. Achti Lemminkäisen roolin laulaa tenori Christian Juslin, Louhen tyttären Ismon roolin sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja Ilmarisen roolin baritoni Tommi Hakala. Muut laulajat ilmoitetaan myöhemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat