Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Noin 500 000 jääkuutiota ropisi Kulttuuritalon lavalle

Näyttämö muutetaan luistinradaksi Pietarin valtiollisen jääbaletin vierailun ajaksi.

Kulttuuri
 
Helsingin Kulttuuritalon lavalle heitettiin puoli miljoonaa jääkuutiota
Helsingin Kulttuuritalon lavalle heitettiin puoli miljoonaa jääkuutiota
Helsingin paljon kokeneen Kulttuuritalon näyttämö tuunattiin tiistaina aivan uudenlaiseen uskoon, kun lavalle heitettiin puolisen miljoonaa jääkuutiota. Syynä on Pietarin valtiollisen jääbaletin vierailu, jonka aikana maailmankuulut tanssijat esittävät Joutsenlammen ja Pähkinänsärkijän kohtauksia. Vastaava jäädytysoperaatio koetaan myös Lahden Sibeliustalossa ja Turun Logomossa. Toimittaja: Jussi Lehmusvesi, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru.

Helsingin paljon nähnyt Kulttuuritalo koki tiistai-iltana jotain ihan uutta, kun sen lavalle heitettiin puoli miljoonaa jääkuutiota.

Syynä on Pietarin valtiollisen jääbaletin vierailu, jonka esityksiä varten näyttämö muutetaan luistinradaksi. Esityksissä jääbaletin tanssijat esittävät Joutsenlammen ja Pähkinänsärkijän kuuluisimpia kohtauksia.

Tiistaina Kulttuuritalossa huhkikin pieni armeija venäläisiä jääammattilaisia, jota heittelivät jääkuutioita sisältäviä säkkejä lavalle. Tämän jälkeen jääkuutiot murskattiin.

Myöhemmin jäiden sekaan laskettiin vielä viitisentoista senttiä vettä, joka jäädyttiin yön aikana kiiltäväksi jääpinnaksi. Tarkoitusta varten Kulttuuritalolle oli tuotu omaa generaattoria käyttävä jäähdytyslaitteisto.

Jäähdytysnestettä operaatioon tarvitaan 2 500 litraa.

Jäätä kuluu kolme ja puoli tonnia.

Helsingin lisäksi vastaavaan jäärynnäkköön saavat varautua myös Lahden Sibeliustalo ja Turun Logomo, joiden näyttämöillä jääbaletti esiintyy Helsingin jälkeen.

Esiintymiset nähdään Kulttuuritalossa 2.–3. maaliskuuta, Sibeliustalossa 5.–6. maaliskuuta ja Logomossa 8.–9. maaliskuuta.

Puvuista ja lavastuksesta vastaa Pietarin Mariinski-teatteri. Tanssijoita valmentavat ja ohjaavat esimerkiksi 1960-luvun olympiavoittajat Ljudmila Belousova ja Oleg Protopopov.

Esa Syväkuru
Kulttuuritalon lava vetää säkeittäin jäätä.
Kulttuuritalon lava vetää säkeittäin jäätä.
Esa Syväkuru
Kaikkiaan jääpaloja vaaditaan puolisen miljoonaa kappaletta.
Kaikkiaan jääpaloja vaaditaan puolisen miljoonaa kappaletta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat