Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle tyytyväinen A2-keskusteluiltaan – pahoittelee ”ääripää”-ilmauksen käyttöä

Keskiviikkoinen Turvattomuus-ilta nosti myrskyn sosiaalisessa mediassa.

Kulttuuri
 

TV2:n maahanmuuttokeskustelu keskiviikkoiltana poiki sähäkkää keskustelua sosiaalisessa mediassa ennen ja jälkeen lähetyksen.

Sen jälkeen kun ohjelmantekijät olivat tiistaina julkistaneet osallistujalistan, kansanedustajat Nasima Razmyar (sd) ja Jani Toivola (vihr) sekä Suomen Somalia-verkoston puheenjohtaja Saido Mohamed peruivat tulonsa ohjelmaan lähetyspäivänä.

Ennen lähetystä Ylen Twitter-viestin mukaan ”Ääripäät huutelevat netissä, mutta aiemmin heitä ei ole saatu samaan tilaan keskustelemaan aidosti. Siksi myös #FDL mukana.”

FDL viittaa kiihkokansalliseen Finnish Defence League -järjestöön. Monet lukijat tulkitsivat tweetin niin, että mainitut kansanedustajat edustavat illassa toista ääripäätä.

A2-illan tuottaja Juha Portaankorva on pahoillaan ääripää-ilmauksesta.

”Olisi pitänyt miettiä sanavalintaa. Olisi pitänyt puhua eri lailla ajattelevista ihmisistä. Termi aiheutti paljon myrskyä ja varmaan vaikutti osaltaan poisjäänteihin”, Portaankorva harmittelee.

”Vierasgalleria julkaistiin tiistaina ja se oli kova isku, kun meille ilmoitettiin, ettei tullakaan. Kunnioitan heidän valintaansa, mutta kyllähän siitä kauhea hässäkkä tuli.”

Itse lähetykseen Portaankorva on tyytyväinen. ”Puolentoista tunnin ohjelmassa oli monta kohtaa, jossa toteutui eri lailla ajattelevien rakentava vuoropuhelu.”

Somessa ihmeteltiin muun muassa sitä, pitävätkö kaikki keskustelussa kuullut väitteet paikkansa. Ohjelmassa yksi vieras totesi muun muassa, että joukkoahdistelut ja -raiskausilmiöt tulivat Suomeen maahanmuuton myötä.

”Tää on uusi ilmiö Suomessa. Tätä suomalaiset miehet eivät ole harrastaneet, että otetaan kaksikymmentä äijää ja lähdetään ahdistelemaan ja raiskaamaan naisia”, sanoi hän.

Tämän väitteen todenperäisyyteen eivät toimittajat puuttuneet.

Oliko teillä tietoa siitä, että vieraan väite piti paikkansa, juontaja Markus Liimatainen?

”Ohjasimme kysymyksen vastattavaksi [Helsingin poliisipäällikkö] Lasse Aapiolle.”

Eikö toimittajan rooliin kuulu pyytää perusteluita, jos ohjelmassa heitetään heikolla pohjalla olevia väitteitä? Nyt nähdystä jäi käsitys, että kyseessä oli ns. varma tieto.

”Tietysti kuuluu, mutta meillä on ohjelmassa lähtökohtana se, että paikalle kutsutut ihmiset keskustelevat. Puolentoista tunnin suorassa lähetyksessä voi mennä tällaisia juontajilta ohitse. Ihmisiä mekin olemme”, sanoo Liimatainen.

A2-illan tekijät pitävät keskusteluohjelmansa konseptia hyvänä. ”Sitä on nimenomaan toivottu tässä formaatissa, että siellä pääsee ihmisiä ääneen monelta kantilta. On suuren yleisön työ arvioida, pysyykö tämä meillä näpeissä”, Liimatainen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat