Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

House of Cardsin neljäs kausi ei petä – jaksot julkaistiin tänään

Netflix julkaisi kaikki uusimman kauden kolmetoista jaksoa maailmanlaajuisesti tänään perjantaina. Hyvältä vaikuttaa.

Kulttuuri
 

House of Cardsin neljäs kausi, nyt se on täällä. Netflix julkaisi kaikki uusimman kauden kolmetoista jaksoa maailmanlaajuisesti tänään perjantaina.

Tätä on odotettu ja ainakin ensimmäisen jakson perusteella voi sanoa, että kannatti odottaa. Tutulla kaavalla mennään, niin interiööreissä kuin kuvauksessakin.

Ja tietenkin ennen kaikkea näyttelijäsuorituksissa. Kevin Spacey on Frank Underwood ja Robin Wright liikkeitään myöten First Lady.

Neljäs kausi jatkuu suoraan siitä, mihin kolmannen kauden viimeinen kohtaus katsojat jätti. Edellinen kausihan päättyi Clairen lausuessa Frankille dramaattiset erosanat ja jättäessä tämän seisomaan yksin Valkoisen talon olohuoneeseen.

Nyt Frank ei saa Clairea puhelimeen, mikä on katastrofi, kun esivaalikampanja takkuilee muutenkin ja kilpailija Heather Dunbarin vaalivankkurit vetävät. Onneksi uskollinen Doug Stamper ( Michael Kelly ) ei ole kadonnut Frankin rinnalta mihinkään.

Tunnelmaltaan alkujakso on suorastaan viipyilevän rauhallinen. Paljon tapahtuu, mutta pinnan alla ja kulissien takana. Kun aiemmin Frankin vallanhimo näkyi ulkopuolella, nyt vaikuttaa tapahtuvan eniten hänen sisäisessä maailmassaan.

Ensimmäisen jakson perusteella kiinnostavinta onkin se, miten hahmot syvenevät edelleen. Claire on entistä tärkeämmässä roolissa ja hänen irtiottonsa tuo esiin myös hänen ja Frankin avioliiton alkuasetelman. Clairehan oli jo alkujaan hienoa väkeä, Frank alaluokkaa. Voiko edes presidenttiys pyyhkiä noita rooleja pois?

Vanhojen hahmojen lisäksi mukaan tuodaan uusia kiinnostavia: Clairen äitiä esittää Ellen Burstyn ja muun muassa Scream-elokuvassa näytellyt Neve Campbell nähdään tiukan teksasilaisen poliittisen konsultin roolissa.

Myös yllättäviä paluita on luvassa, niin että jopa uskolliset katsojat joutunevat turvautumaan aiempien kausien tiivistelmiin muistaakseen tarkasti, että miten esimerkiksi toimittaja Lucas Goodwinille ( Sebastian Arcelus ) oikein kävikään.

Viittauksia menneeseen ei suotta selitellä, vaan katsojan on oltava tarkkana. Laatusarjan merkki sekin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat