Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitääkö rasisteja ja natseja kuulla mediassa?

Rasistien kuulemisesta mediassa on taitettu peistä viime aikoina yhä enemmän

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Rasistien kuulemisesta mediassa on taitettu peistä viime aikoina yhä enemmän, viimeksi tällä viikolla Ylen A2-keskusteluillan yhteydessä. Pitääkö avoimen rasististen ja syrjivien liikkeiden saada tasavertainen ääni muiden joukossa?

Merja Ylä-Anttila, MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja:
Hannu Puukko
Merja Ylä-Anttila
Merja Ylä-Anttila

”Meillä ei voi olla yhteiskunnassa tahoja, joilla on pysyvä porttikielto mediaan. Avointa puhumisen valtakirjaa ei kuitenkaan pidä myöntää. Rasisteja täytyy haastaa ja kyseenalaistaa. Pitää myös olla tarkkana, ettei esiin tule laittomuuksia, esimerkiksi kiihotusta kansanryhmää vastaan. Sitä kohtaan pitää olla nollatoleranssi. Sellaisen levittäminen ei ole kunniaksi kenellekään.”

Jarkko Tontti, kirjailija, OTT:
Outi Pyhäranta
Jarkko Tontti
Jarkko Tontti

”Journalistin pitää pistää tiukoilla kysymyksillä lujille jokainen, jolle mediatilaa annetaan. Etenkin, jos kuullaan äärimielipiteen esittäjää. Rikosoikeudellinen rangaistavuus liittyy konkreettiseen tekoon. Ihmisen asennoitumisesta, elämäntavasta tai persoonallisuudesta ei rangaista. Periaate on hyvä muistaa mediassakin. Ketään ei voi etukäteen arvioida vain sillä perusteella, että hän kuuluu johonkin ryhmään vaan ennen kaikkea hänen omien tekemistensä ja sanomistensa perusteella.”

Oula Silvennoinen, historioitsija ja yksi Fasistit Suomessa -teoksen kirjoittajista:
Joonas Salo
Oula Silvennoinen
Oula Silvennoinen

”Suomessa uskotaan keskusteluun, ja julkisuutta tarjotaan siksi edelleen herkästi erilaisille viharyhmille. Radikaalijärjestöjen oma tavoite on kuitenkin toinen: epävarmuuden, paniikin ja viime kädessä väkivallan lietsonta. He osaavat käyttää saamaansa julkisuutta hyväkseen, ja osaavat tarvittaessa kätkeä radikaalit tavoitteensa. Se ei tee heistä keskustelijoita. Keskustelua kannattaa käydä vain niiden kanssa, jotka ovat osoittaneet haluavansa etsiä ratkaisuja puhumalla, ei vihakampanjoilla ja väkivallalla. Median ei pidä tarjota julkisuutta toimijoille, joilla ei ole aikomustakaan keskusteluun. Sama kuin yrittäisi väitellä MV-lehden tai Magneettimedian kanssa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat