Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Youtube-tähti Sara Forsberg jätti levy-yhtiönsä ja haukkuu Ur Cool -kappaleensa

”En pitänyt kappaleesta yhtään. Se ei ole sellainen, jonka halusin olevan ensisingleni.”

Kulttuuri
 
Timo Aalto
Sara Forsberg esiintyi Seinäjoen Provinssirockissa kesäkuussa.
Sara Forsberg esiintyi Seinäjoen Provinssirockissa kesäkuussa. Kuva: Timo Aalto

Kansainväliseksi Youtube-tähdeksi pari vuotta sitten noussut Sara Maria Forsberg kertoo sunnuntaina julkaisemallaan videolla jättäneensä levy-yhtiönsä Capitol Recordsin kaksi viikkoa sitten.

”Ansaitsette selityksen, miksi en koskaan julkaissut musiikkia sinkkuni lisäksi”, Forsberg sanoi.

Forsbergin lähdön syynä olivat sovittamattomat erimielisyydet tuottajan ja levy-yhtiön välillä, joiden vuoksi tuottaja jätti yhtiön.

”Sen jälkeen kukaan ei tuottanut enää levyäni”, Forsberg kertoo videolla.

Sopimuspykälien vuoksi Forsberg ei myöskään voinut jatkaa levy-yhtiössä tekemällä itsenäisesti omaa musiikkia, joten lopulta Capitol Records suostui purkamaan suomalaislaulajan sopimuksen.

”Olen kiitollinen, että he antoivat minun mennä.”

Forsberg paljastaa videolla myös vihanneensa hänen vuosi sitten huhtikuussa julkaistua ensisingleään Ur Cool.

”En pitänyt kappaleesta yhtään. Se ei ole sellainen, jonka halusin olevan ensisingleni. Mutta tuottajallani on valtaa, luotin häneen ja hänen näkemykseensä.”

Forsberg solmi levytyssopimuksen yhdysvaltalaisen levy-yhtiön kanssa toukokuussa 2014, mutta häneltä on tähän mennessä ilmestynyt vain yksi kappale.

”Ensimmäisen puolen vuoden ajan etsimme oikeaa biisiä. Minulla oli useita biisejä, jotka olisin halunnut ensisinkuksi, koska ne olisivat sopineet minulle, persoonalleni ja äänelle. Kun tuottajani kertoi löytäneensä minulle sopivan biisin, ja kuulin sen, sanoin, etten halua tehdä sitä, se ei kuulosta minulta.”

Forsberg kertoo olevansa iloinen, että voi viimein jättää Ur Coolin taakseen, eikä hänen tarvitse esittää sitä enää koskaan.

”Aion yhä tehdä musiikkia, ja nyt se tapahtuu nopeammin, koska minulla ei ole takana suurta levy-yhtiötä pidättelemässä minua. Voin tehdä mitä haluan. Olen hyvin onnellinen. En ole vihainen ollenkaan, että lähdin levy-yhtiöstä”, Forsberg sanoo.

”Koko sen ajan, jolloin minulla oli sopimus, koin, että se ei ollut tarkoitettu. Koko taiteilijuuteni ja brändini oli tuottajieni visio minusta, eikä minun itseni.”

Pietarsaarelaislähtöisen Forsbergin elämä on ollut aikamoista nousukiitoa sen jälkeen, kun hänen vuonna 2014 julkaisemastaan niin sanotusta kielivideosta tuli hitti. Forsberg on muun muassa muuttanut Los Angelesiin ja saanut levytyssopimuksen lisäksi elokuvarooleja sekä luonut avaruuskielen uusimpaan Star Wars -elokuvaan. Eikä hän suinkaan ole vielä palaamassa takaisin.

”En ole tulossa takaisin Suomeen. Asun yhä Kaliforniassa. Tämä ei ole minkään loppu”, Forsberg sanoo videolla.

Korjattu 6.3. klo 13.47: Levy-yhtiön nimi on Capitol Records, ei Capital Records.
Kuuntele Sara Forsbergin avaruuskieltä
Kuuntele Sara Forsbergin avaruuskieltä
Sara Forsberg puhuu luomaansa avaruuskieltä Nytin Juho Typölle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat