Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansainvälinen feminismin ja kulttuurin festivaali Tampereelle

Kulttuuri
 
Kimmo Räisänen / HS
Kuvakaappaus Lontoossa parhaillaan järjestettävän Wow-festivaalin verkkosivuilta.
Kuvakaappaus Lontoossa parhaillaan järjestettävän Wow-festivaalin verkkosivuilta. Kuva: Kimmo Räisänen / HS

Tampere-talossa järjestetään vuoden päästä naistenpäivänä kansainvälinen feminismiin ja kulttuuriin keskittyvä festivaali Wow Women Of The World.

Festivaalin tavoitteena on ”vahvistaa ihmisten valinnanvapautta, juhlistaa suomalaisia tyttöjä ja naisia, sukupuolten välistä tasa-arvoa ja vahvistaa erilaisten naisten yhteenkuuluvuudentunnetta”.

Wow-tapahtuma on lähtöisin Lontoossa sijaitsevasta kulttuurikeskuksesta Southbank Centrestä, jossa se järjestettiin ensi kertaa vuonna 2011. Nykyään festivaalia järjestetään viidessä eri maanosassa 15 eri paikassa, muun muassa Hargeysassa, Brisbanessa, Baltimoressa ja Egyptissä. Pohjoismaissa tapahtumaa ei ole aiemmin järjestetty.

Festivaalin ohjelma rakennetaan paikallisesti, ennakkoon järjestettävien avointen ideointitapahtumien, ns. ”Think Inien” pohjalta. Suomessa seuraava ideointitapahtuma järjestetään Helsingissä 23. maaliskuuta.

Lontoon tämän vuoden Wow-festivaali järjestetään 8.–13. maaliskuuta. Siellä ohjelmaan kuuluu muun muassa konsertteja, keskusteluja ja luentoja. Niissä käsitellään esimerkiksi feminismin ja ruoan suhdetta, nuorten muslimityttöjen elämää Britanniassa ja työtä kansalaisjärjestöissä.

Suomessa festivaalin ohjelma tulee järjestäjien mukaan koostumaan keskusteluista, debateista, konserteista, workshopeista, esityksistä ja pikamentoroinneista. Ne käsittelevät muun muassa ”feminismiä, kiintiöitä, perheväkivaltaa, naispiispoja, seksiä, kulttuuria ja ruokaa – kaikkea, mistä naiset haluavat keskustella ja kuulla”.

Suomessa Wow Finlandin tukijoihin, eli ”Ambassadeurs-ryhmään” kuuluvat muun muassa Maryan Abdulkarim, Marianne Heikkilä, Rosa Liksom, Virpi Sarasvuo, Riitta Uosukainen ja Maria Veitola.

Wow Finland on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Tapahtumaa järjestää Ajatushautomo Hattu yhdessä Suomen Lontoon instituutin ja Tampere-talon kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat