Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seitsemän vuotta sitten valmistunut suomalaiselokuva ilmestyi yhtäkkiä teattereihin Ranskassa

Kulttuuri
 
HS

Jotkut elokuvat kestävät aikaa.

Yksi sellainen näyttää olevan Klaus Härön ohjaama Postia pappi Jaakobille. Ainakin siitä päätellen, että vuosia vanha suomalainen draamaelokuva on tällä viikolla tulossa ensi-iltaan elokuvateattereissa Ranskassa.

Postia pappi Jaakobille -elokuvan ensiesityksestä on kulunut yli seitsemän vuotta ja on hyvin harvinaista, että elokuva ilmestyy valkokankaille enää tuollaisen ajan kuluttua.

Lettres au Père Jacob tulee Ranskassa teattereihin kaikkiaan 21 paikkakunnalla, kertoo elokuvan suomalainen tuottaja Lasse Saarinen tuotantoyhtiö Kinottaresta. Ranska on yksi suurista elokuvamaista, jossa elokuvia tehdään ja katsotaan paljon.

Tuottaja Saarinen on elokuvansa uudesta tulemisesta yllättynyt ja myös vähän ihmeissään. Saarisen mukaan ensimmäinen selitys yllätyskäänteelle löytyy aktiivisesti toimineesta myynti-yhtiöstä.

”Myyntiagentti on niin hyvä, että pystyy myymään vanhankin elokuvan”, Saarinen kertoo.

Saarisen mukaan uutta ensi-iltaa auttaa myös se että elokuvan aihe on ajaton.

”Elokuva on mennyt hyvin katolisissa maissa aiemminkin. Elokuvasta ei käy ilmi onko pappi luterilainen vai katolinen.”

Postia pappi Jaakobille on kertomus sokeasta vanhasta pappismiehestä ja armahdetusta elinkautisvangista. Elokuvan päärooleja näyttelevät Heikki Nousiainen ja Kaarina Hazard.

Valmistumisvuonna elokuva voitti useita Jussi-palkintoja ja sitä tarjottiin myös Oscar-kisaan Suomen-edustajana. Elokuva rahoitettiin verraten pienellä budjetilla, sillä sen piti olla alun perin vain tv-elokuva.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat