Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Kaikki oppivat soittamaan” -periaatteella toimiva musiikkikoulu Resonaari palkittiin

Kehitysvammaisia ja muita erilaisia oppijoita musiikin pariin tuova Resonaari sai Konserttikeskuksen myöntämän Inkku-palkinnon.

Kulttuuri
 
Jussi Helttunen
Voittoisaa Resonaaria johtavat Kaarlo Uusitalo (vas.) ja Markku Kaikkonen, jotka esittelivät viime vuonna Resonaarin juhlakonsertin harjoituksissa kuvionuottipaitojaan.
Voittoisaa Resonaaria johtavat Kaarlo Uusitalo (vas.) ja Markku Kaikkonen, jotka esittelivät viime vuonna Resonaarin juhlakonsertin harjoituksissa kuvionuottipaitojaan. Kuva: Jussi Helttunen

Konserttikeskus on myöntänyt historian toisen Inkku-palkinnon musiikin erityispalveluskeskus Resonaarille.

Palkintoperusteluissa Resonaarin sanotaan edistäneen musiikinopetuksen tasa-arvoa yli 20 vuoden ajan periaatteellaan ”kaikki oppivat soittamaan”.

”Sen uraauurtavan toiminnan ansiosta satojen kehitysvammaisten ja muiden erilaisten oppilaiden elämä on parantunut, samoin heidän asemansa yhteiskunnassa”, perusteluissa sanotaan.

Suomen merkittävin koulu- ja päiväkotikonserttien järjestäjä Konserttikeskus ry perusti Inkku-palkinnon vuonna 2013 tarkoituksenaan nostaa esiin henkilöitä, yhtyeitä, työryhmiä tai yhteisöjä, jotka ovat ansioituneet elävän musiikin välittämisessä lapsille ja nuorille osallistavalla, innostavalla ja kasvattavalla tavalla.

Nimensä palkinnolle on antanut legendaarinen musiikkikasvattaja Inkeri ”Inkku” Simola-Isaksson. Palkinto on arvoltaan 3 000 euroa.

Ensimmäinen Inkku-palkinto myönnettiin Soili Perkiölle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat