Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julkkikset äityivät solvaamaan joukolla Donald Trumpia – tässä myrkyllisimmät loukkaukset

”Kakara, fasisti, kuvittelee olevansa jumala.” Donald Trump saa nyt värikkäitä solvauksia samaan tahtiin kuin latelee niitä itse.

Kulttuuri
 
Brian Snyder / Reuters
Donald Trumpin on laskettu solvanneen yli kahtasataa kohdetta Twitterissä viime kesän jälkeen.
Donald Trumpin on laskettu solvanneen yli kahtasataa kohdetta Twitterissä viime kesän jälkeen. Kuva: Brian Snyder / Reuters

Kun Yhdysvaltain presidentinvaalikilpa edistyy, myös sanankäänteet käyvät yhä myrkyllisemmiksi.

Varsinkin kärkevistä kommenteistaan tunnettu republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Donald Trump on joutunut kohtaamaan lähes itsensä veroisia sanaseppoja.

The New York Times kertoi äskettäin, että Trump on solvannut viime kesän jälkeen Twitterissä jopa yli kahtasataa ihmistä, paikkaa tai muuta tahoa. Amerikkalaiset superjulkkikset ovat ryhtyneet antamaan miehelle takaisin samalla mitalla.

Solvaukset alkoivat jo viime vuonna, mutta kampanjan kuumentuessa yhä useampi Hollywood-näyttelijä, laulaja tai koomikko on intoutunut avaamaan sanaisen arkkunsa. Inho Trumpia kohtaan näyttäisi olevan taiteilijapiireissä laajalti yhdistävä tekijä.

Tässä muutamia kärkevimpiä loukkauksia:

Johnny Depp: ”Kakara”

Näyttelijä Johnny Depp meni paljastamaan syvimmät Trump-tuntonsa puhuessaan äskettäin Arizonan osavaltion yliopiston opiskelijoille.

The Telegraphin mukaan Depp oli puhumassa yliopistossa aiheesta ”ihmiskunnan hulluus”. Siinä yhteydessä hän tuli kutsuneeksi Trumpia ”absurdiksi” ja ”kakaraksi”.

Peter Mountain
Johnny Depp ei arvosta Donald Trumpia alkuunkaan.
Johnny Depp ei arvosta Donald Trumpia alkuunkaan.

Deppin mukaan Trump teeskentelee öykkäriä. ”Todellisuudessa uskon, että hän on kakara”, Depp sanoi ja sai yleisönsä nauramaan.

Depp myös näytteli Trumpia helmikuussa julkaistussa parodiafilmissä.

Rumaan vaaleaan peruukkiin pukeutunut Depp teki pilaa republikaanien ehdokkaaksi pyrkivästä Trumpista 50 minuutin mittaisessa kunnianhimoisessa The Art of the Deal -parodiassa. Filmin julkaisi Funny Or Die -niminen koomisiin nettivideoihin erikoistunut elokuvatuotantoyhtiö.

George Clooney: ”Muukalaisvihamielinen fasisti”

Myöskään näyttelijä George Clooney ei ole pitänyt Trump-inhoaan vakan alla. Hillary Clintonia tukeva Clooney kertoi maaliskuun alussa The Guardianille, mitä ajattelee Trumpista: ”Hän on fasisti. Muukalaisvihamielinen fasisti.”

STEFANIE LOOS
Näyttelijä George Clooney pitää Trumpia fasistina ja kannattaa presidentiksi Hillary Clintonia.
Näyttelijä George Clooney pitää Trumpia fasistina ja kannattaa presidentiksi Hillary Clintonia.

The Telegraphille Clooney kuvasi tuntojaan näin: ”Tämän muukalaisvihamielisen, fasistisen teorian idea siitä, että kiellämme muslimit maastamme, potkaisemme 12 miljoonaa meksikolaista rajan taakse ja rakennamme muurin, jonka he saavat maksaa – mitään näistä ei tule tapahtumaan.”

”Tämä maa ei tee sitä. Tämä keskustelu jatkuu vielä muutaman kuukauden, mutta lopulta tämä älyttömyys loppuu ja alamme keskustella asioista, joilla oikeasti on väliä.”

Miley Cyrus: ”Minusta tuntuu, että oksennan”

Pari viikkoa sitten supertiistain jälkeen myös poptähti Miley Cyruksen mitta tuli täyteen. Hän laittoi Instagramiin kuvan itsestään itkemässä. Samassa kuvakombossa oli myös kuva Trumpista kättelemässä erästä naista. Viereisessä kuvassa sama nainen oli juuri metsästänyt ja tappanut puuman.

Kimmo Räisänen
Miley Cyrus on hermostunut varsinkin Trumpin ymmärtämättömyydestä eläinten oikeuksia kohtaan.
Miley Cyrus on hermostunut varsinkin Trumpin ymmärtämättömyydestä eläinten oikeuksia kohtaan.

Eläinten oikeuksien puolustajana tunnettu Cyrus kirjoitti kuvien yhteydessä: ”Kyllä. Tässä on kyynel, joka vierii poskellani ja tippuu alas nenänpäästäni. Tämä saa minut uskomattoman pelokkaaksi ja surulliseksi. Ei vain maamme vuoksi vaan eläinten vuoksi, joita rakastan enemmän kuin mitään muuta maailmassa. Sydämeni rikkoutuu sataantuhanteen palaseen. Minusta tuntuu, että oksennan. Kuva on niin häiritsevä. – – Sinä et ole jumala, vaikka niin kuvitteletkin. (Jos hän ei ajattele olevansa jumala, hän ajattelee olevansa joku v..n valittu tai muuta p..aa.)”

Jack Black: ”Pakko saada kuulla, mitä hänen tyhmästä suustaan pääsee”

Näyttelijä-koomikko Jack Black taas kertoi Today show’n haastattelussa ottavansa presidentiksi mieluummin jopa hiphopartisti Kanye Westin kuin Donald Trumpin.

Näyttelijä silti myönsi seuranneensa Trumpin temppuja ja tulleensa ”viihdytetyksi”.

MARIO ANZUONI
Näyttelijä Jack Black on kuvaillut Donald Trumpia myös ”lapseksi”.
Näyttelijä Jack Black on kuvaillut Donald Trumpia myös ”lapseksi”.

”Se toimii kuin kissanminttu: on pakko saada kuulla, mitä hänen tyhmästä suustaan pääsee. Jollain oudolla ja sairaalla tavalla haluaisin, että hän saisi jatkaa, sillä haluan seurata show’ta ja syödä popcornia.”

Silti hän uskoi, että amerikkalaiset äänestäjät valitsevat jonkun ”maltillisemman, vastuullisemman ja älykkäämmän”.

Cher: ”Mieluummin neuloja silmiin”

Kaikkein raskaimmin Trumpin vaalikampanjaan ja persoonaan näyttää suhtautuvan laulajatähti Cher. Hän on osoittanut mieltään sanallisesti Trumpia vastaan jo lukemattomia kertoja.

STEPHEN VAUGHAN
Laulaja Cher on kirjoittanut Twitteriin kymmeniä Trumpin vastaisia mielipiteitä.
Laulaja Cher on kirjoittanut Twitteriin kymmeniä Trumpin vastaisia mielipiteitä.

Esimerkiksi viime kesänä hän twiittasi mielipiteensä Trumpin hiusmallista:

”Jos Donald Trump ei onnistu saamaan itselleen kampausta joka näyttäisi ihmisen kampaukselta, miksi ihmeessä hän onnistuisi saamaan aikaiseksi suunnitelman [terroristijärjestö] Isisin kukistamiseksi?”

Laulaja ei ole hyvillään myöskään Trumpin muista avuista.

”Luulen, että hän haluaa tuon työn, koska se on se suurin tehtävä ja hänellä on suurin ego. En tiedä, olenko tavannut ketään hänenlaistaan. En myöskään uskonut, että amerikkalaiset voisivat ikinä äänestää ketään hänen kaltaistaan, hänen tasoistaan persoonaa.”

Kun Cheriltä kysyttiin Twitterissä, otattaisiko hän itsestään kuvan presidentti Trumpin kanssa niin kuin hän otatti kuvan itsestään Barack Obaman kanssa, Cher vastasi äkäisesti:

”Mieluummin tungen neuloja silmiini.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat