Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Musliminuorille suunnattu Ana-lehti pääsi kulttuurilehtituen piiriin

Kulttuuri
 
Mika Ranta / HS
Iso Numero -lehti oli yksi suurimmista kulttuurilehtituen saajista. Lehteä myydään kaduilla.
Iso Numero -lehti oli yksi suurimmista kulttuurilehtituen saajista. Lehteä myydään kaduilla. Kuva: Mika Ranta / HS

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt tukea 111 kulttuurilehdelle yhteensä yli miljoona euroa.

Tukisummasta valtaosa, 859 000 euroa, myönnettiin painettujen tai verkossa ilmestyvien lehtien toimitus-, painatus-, julkaisu- ja kehittämiskustannuksiin. Levikin edistämiseen annettiin 120 000 euroa. Kirjastot saivat kulttuurilehtien tilaamiseen 152 000 euroa.

Tukea anoi kaikkiaan 169 hakijaa. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Eniten tukea sai kulttuurilehtien kattojärjestö Kultti ry. Sille myönnettiin 80 000 euroa levikin edistämiseen ja Iso Numero -kulttuurilehden julkaisemiseen. Teatteri&Tanssi -lehti ja Ny tid saivat molemmat 40 000 euroa, Voima -kustannuksen Voimalle ja Fifi-verkkolehti yhteensä 50 000 euroa, Taide-lehti 25 000 ja filosofiaan keskittyvä Niin & näin -lehti 27 000 euroa. Verkkolehdistä suurimman tuen, 20 000 euroa, sai kiiltomato.net.

Uusina lehtinä tuen piiriin tulivat musliminuorille suunnattu Ana-lehti, Vailla vakinaista asuntoa ry:n Asukki –asunnottoman yksineläjän lehti, Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton Kääntäjä – Översättaren -lehti, romanikulttuuriin keskittynyt Romano Boodos sekä Finlands Svenska Handikapförbundin julkaisema suomenruotsalainen sosiaalipoliittinen julkaisu SOS Aktuellt. Lisäksi avustuksen piiriin pääsi myös Suomen Queer-tutkimuksen seuran SQS-verkkolehti.

Avustusta myönnettiin ensimmäistä kertaa myös Rosebud Books -kirjakauppaketjulle kulttuurilehtien levikin edistämiseen Helsingissä, Kuopiossa sekä mobiilisti kulttuuritapahtumissa ympäri Suomea.

Kulttuurilehtitukea myönnetään Suomessa ilmestyville kulttuurilehdille ja verkkojulkaisuille, jotka ylläpitävät kulttuurista, tieteestä, taiteesta tai eri maailmankatsomuksista käytävää laajaa yhteiskunnallista keskustelua. Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää avustuksista kuultuaan kulttuurilehtilautakuntaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat