Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomeen lahjoitettu italialaiskeräilijän kokoelma nyt valmis

Kulttuuri
 

Suomessa yli 40 vuotta asuneen italialaisen keräilijän, mesenaatin ja bibliofiilin Rolando Pieraccinin suuri hanke on nyt päätöksessä. Siv ja Rolando Pieraccinin Kansallisgallerialle lahjoittama taidekokoelma koostuu lopullisesti 50 italialaisen nykytaiteilijan 1 330 teoksesta. Enää kokoelma ei tästä kartu. Lahjoituskokoelma sai alkunsa, kun Pieraccini lahjoitti syksyllä 2008 Ateneumin taidemuseoon 550 työtä. Lokakuussa 2010 kokoelmaan kuului jo 724 grafiikanlehteä.

Lopullinen kokoelma on julkaistu myös lähes 400-suvuisena aakkosellisena näyttelyluettelona Masters of 20th-Century Italian Art. Kokoelmaan kuuluu sellaisia 1900-luvun taidehistorian suuria nimiä kuten Massimo Campigli, Giorgio de Chirico, Marino Marini, Giorgio Morandi ja Gino Severini. Pieraccinin kokoelma on tiettävästi maailman suurin italialaisen grafiikan kokoelma.

Marinin teoksia kokoelmassa on kaikkiaan 80, useat hevos- ja ratsastaja-aiheisia, kuten Marinin tunnetuimmat veistoksetkin. Myös Campigli on erityisen läheinen taiteilija Pieraccinille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat