Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten sosiaalinen media on muuttanut kohujen luonnetta?

Viestinnän asiantuntijat vastaavat.

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Leena Koskela
Poliisi epäilee juontaja-muusikko Axl Smithiä salakatselusta. Aihe on vellonut jo päiväkausia sosiaalisessa mediassa ja lehdissä.
Poliisi epäilee juontaja-muusikko Axl Smithiä salakatselusta. Aihe on vellonut jo päiväkausia sosiaalisessa mediassa ja lehdissä. Kuva: Leena Koskela

Poliisi epäilee juontaja Axl Smithia salakatselusta, ja julkisuudessa on kerrottu useiden naisten joutuneen tietämättään Smithin videoille hänen kotonaan. Smith kertoi asiasta ensin videolla runsas viikko sitten, minkä jälkeen asia on vellonut lehdissä ja sosiaalisessa mediassa.

”Sosiaalinen media toimii kuin turboahdin. Se lyhentää kohun synnyn nanosekunteihin, vahvistaa kohuja, se muuttaa ne tunteiden puuroksi. Sosiaalinen media ei yksin riitä, vaan tarvitaan yhä perinteinen media, joka syöttää palloja sosiaaliseen mediaan, mutta joka myös tuo uusia näkökulmia. Esimerkiksi Iltalehti oli tosi aktiivinen Axl Smithin tapauksessa. Vasta sosiaalisen ja perinteisen median yhdistelmä keittää kohupuuron kiehuvaksi. Sosiaalisessa mediassa äänenvärit ja tunne ovat tärkeitä. On yllättävää, että juuri Axl Smith epäonnistui videossaan näissä asioissa.”

Harri Saukkomaa, kriisiviestinnän asiantuntija

”Kansalaisilla on mahdollisuus osallistua kuohuntaan ja jakaa tunnepohjaista palautetta. Samalla perinteisen median on helppo jatkaa kohua, koska sosiaalisen median kautta mukana on monta toimijaa, ja tunneyleisö on valmiina. Medialle se on eräänlainen klikkisampo. Yleensä tällaiset kohut kestävät viikon tai kaksi.”

Salla-Maaria Laaksonen, sosiaalisen median tutkija

”Kuka tahansa pystyy itse hoitamaan tiedottamisen. Enää ei tarvitse lähettää medialle mitään, riittää kun tekee videon tai Facebook-päivityksen. Sitä kutsutaan henkilökohtaiseksi joukkoviestinnäksi. Julkkiksen viestit tietysti huomataan helpommin, mutta somesta nousee myös omia uusia julkkiksia, erityisesti nuorille.”

Janne Matikainen, sosiaalisen median tutkija

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat