Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentin Kuuban-matka viivästyttää Rolling Stonesin historiallista keikkaa – ”Obama on meidän lämppärimme”

Rockyhtye esiintyy ensi perjantaina sadoille tuhansille kuubalaisille ilmaisessa ulkoilmakonsertissa

Kulttuuri
 
HS–AFP
IVAN ALVARADO
Rolling Stonesin tuotantomanageri Dale ”Opie” Skjerseth puhui medialle lauantaina suuren lavan vieressä, jolla Rolling Stonesin on tarkoitus esiintyä ensi viikolla. Jättikonsertti järjestetään Havannassa Ciudad Deportiva de la Habana -nimisessä urheilukompleksissa.
Rolling Stonesin tuotantomanageri Dale ”Opie” Skjerseth puhui medialle lauantaina suuren lavan vieressä, jolla Rolling Stonesin on tarkoitus esiintyä ensi viikolla. Jättikonsertti järjestetään Havannassa Ciudad Deportiva de la Habana -nimisessä urheilukompleksissa. Kuva: IVAN ALVARADO

Rockyhtye Rolling Stonesin oli määrä esittää tänään sunnuntaina valtaisa rockshow Kuuban pääkaupungissa Havannassa. Keikka olisi ollut samalla historiallinen: näin suuria kansainvälisen tason rocktähtiä ei Kuubassa ole aiemmin esiintynyt.

Odotettua show’ta on jouduttu kuitenkin siirtämään viidellä päivällä eteenpäin erään toisen ulkomaisen ja varsin harvinaisen vierailijan vuoksi.

Tuo vierailija on Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.

Obama lentää tänään sunnuntaina 48 tunnin vierailulle Kuubaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta 88 vuoteen, kun istuva Yhdysvaltain presidentti vierailee Kuubassa.

The Rolling Stonesin Latinalaisen Amerikan kiertue on käynnissä sattumoisin samaan aikaan. Yhtyeen oli tarkoitus soittaa Havannassa sunnuntaina, mutta kun järjestäjät tajusivat Obaman vierailun ajankohdan, keikka siirrettiin ensi perjantaille, kertoo yhtyeen tuotantomanageri.

”Jossain kohtaa kuvittelimme, että Obama olisi tullut katsomaan show’ta”, Dale ”Opie” Skjerseth kertoi lauantaina toimittajille urheilukeskuksessa, jossa yhtyeen on määrä soittaa.

”Mutta hän on meidän lämppärimme”, Skjerseth vitsaili.

Havannan keikka on The Rolling Stonesin kiertueen viimeinen keikka. Yhtye halusi lisätä kiertueensa päätökseen yhden ylimääräisen keikan, ja näin bändistä on tulossa ensimmäinen Kuubassa soittanut suuren luokan kansainvälinen rockyhtye.

Kuuban vallankumousjohtaja Fidel Castro kielsi vuonna 1961 rockin, sillä hän katsoi, että länsimaisella musiikkityylillä saattaisi olla turmiollisia vaikutuksia.

Manageri Skjerseth kertoi bändin jäsenten olevan tietoisia siitä, että Kuuban kommunistinen hallinto on kieltänyt aiemmin esimerkiksi Beatlesia ja Elvistä esiintymästä maassa ”ideologisista poikkeamista” johtuen.

”Nyt he ajattelivat, että he haluaisivat tulla tänne ja antaa kuubalaisille vähän rockia.”

Havanna valmistautuu Obaman vierailuun päällystämällä katuja sekä rajoittamalla pääsyä joillekin alueille, joilla presidentin on tarkoitus vierailla. Samaan aikaan käynnissä olevat Stonesin keikan valmistelut ovat nekin mittavat.

Bändi toi Kuubaan 61 laivakontillista tarvikkeita kuten kaiuttimia, valoja, lavan, ja videoscreenejä. Boeing 747 -lentokone toi perjantaina loput tavaroista Meksikosta.

Rolling Stonesin 140 työntekijää sekä ainakin 80 kuubalaista ovat rakentaneet yhtyeelle esiintymispaikan jalkapallokentälle. Keikka-alueeseen on liitetty myös baseballkenttiä.

Suureen ulkoilmakonserttiin on tarkoitus saada mahtumaan satoja tuhansia katsojia. Keikka on kuubalaisille ilmainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat