Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hakkerit kaatoivat kaikki suurimmat ruotsalaislehdet – ”Äärimmäisen vaarallinen ja vakava hyökkäys”

Kukaan ei ole ilmoittautunut syylliseksi hyökkäyksiin, jotka kaatoivat muun muassa Dagens Nyheterin, Svenska Dagbladetin, Expressenin ja Aftonbladetin nettisivut lauantai-iltana.

Kulttuuri
 
AFP

Ruotsin suurimpien sanomalehtien nettisivut kaatuivat tunneiksi lauantaina hakkereiden hyökkäyksen tuloksena, kertoi Ruotsin poliisi sunnuntaina.

Hyökkäys oli ”äärimmäisen vaarallinen ja vakava”, kertoi Ruotsin mediakustantajien yhdistyksen päällikkö Jeanette Gustafsdotter.

”Jos uhkaa pääsyä uutisten luokse, uhkaa demokratiaa”, hän sanoi.

Kukaan ei ole ilmoittautunut syylliseksi hyökkäyksiin, jotka kaatoivat osaksi tai kokonaan Dagens Nyheterin, Svenska Dagbladetin, Expressenin, Aftonbladetin, Dagens Industrin, Sydsvenskanin ja Helsingborgs Dagbladin nettisivut lauantai-iltana kahdeksalta Ruotsin aikaa. Hyökkäys kesti kolme tuntia.

Hyökkäyksestä vihjattiin nimettömästi Twitterissä vain vähän ennen hyökkäyksen alkua. Viestin välitti Twitterissä käyttäjänimi J@_notJ.

“Virheellistä propaganda välittävät Ruotsin hallitus ja media ovat hyökkäysten kohteena seuraavina päivänä”, luki ensimmäisessä twiitissä.

Tuntia myöhemmin julkaistiin twiitti, jossa luki: ”Näin käy kun levittää väärää propagandaa. Aftonbladet.se #offline".

Ruotsin poliisi on kertonut aloittaneensa tutkinnan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat