Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kindle-lukulaite pitää päivittää, jotta sen käyttämistä voi jatkaa

Vanhalla käyttöjärjestelmällä ei voi enää tänään hankkia tai lukea kirjoja Amazonista.

Kulttuuri
 
Taika Dahlbom
Vesa Oja / HS
Tämäkin Kindle vaatii ohjelmistopäivityksen.
Tämäkin Kindle vaatii ohjelmistopäivityksen. Kuva: Vesa Oja / HS

Amazonin sähköiset Kindle-lukulaitteet vaativat käyttöjärjestelmän päivityksen maaliskuun 22. päivään eli tähän päivään mennessä. Vanhalla käyttöjärjestelmällä ei voi enää tänään hankkia tai lukea kirjoja Amazonista.

Päivitystä vaativat kaikki vuotta 2013 aiemmin hankitut lukulaitteet ja joita ei ole yhdistetty langattomasti internetiin 5. lokakuuta 2015 jälkeen, kertoo Amazon. Päivittämättömällä Kindlellä ei enää pääse Kindle Storeen, lataamaan e-kirjoja sähköiseen kirjahyllyynsä Amazonin pilvestä tai käyttämään muita Kindlen palveluja.

Kindlen päivitys onnistui automaattisesti verkon kautta eiliseen saakka. Tästä päivästä lähtien päivittämättömän laitteen näytölle ilmestyy ilmoitus, ettei Kindle pääse liittymään langattomaan verkkoon. Laitteen päivitys onnistuu ainoastaan manuaalisesti lataamalla päivitysohjelmisto tietokoneelle ja koneelta USB-kaapelin avulla Kindlelle.

Suurimman suomalaisen e-kirjapalvelun Elisa Kirjan liiketoimintajohtaja Essi Manner pitää Kindlen päivitysongelmaa poikkeuksellisena.

”Oma palvelumme on rakennettu toisin. Meiltä ostettuja kirjoja ei ole sidottu tiettyyn laitteeseen tai sovellukseen.”

Amazonin e-kirjoja ei voi ladata ja lukea laillisesti kuin Amazonin omilla laitteilla, ellei käytä Kindle-sovelluksia. Tiedostojen käsittely muilla tavoin vaatii kopiosuojauksen rikkomisen.

Helsingin kaupunginkirjaston informaatikko Marja Hjelt arvioi, että päivityksen aiheuttama käytettävyysongelma on kiinni Amazonin suljetusta järjestelmästä.

”Kun sekä palvelu että laite tulee yhdeltä palveluntarjoajalta, kuluttaja on palveluntarjoajan armoilla. Netin kautta pystyy kuitenkin käyttämään pilvipalvelua muilla laitteilla sovellusten avulla, mikäli lukulaite ei toimi”, hän arvioi.

Hjelt suosittelee, että kuluttajat tutustuvat mahdollisimman laajasti eri e-kirjapalvelujen tarjoamiin laitteisiin, palveluihin ja käyttöehtoihin ennen kuin sitoutuvat asiakkuuteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat