Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

17-vuotias väittää tanskalaisen kohurunoilijan ampuneen häntä jalkaan

Suomessakin vierallut Yahya Hassan on poliisin kuulusteluissa Århusissa

Kulttuuri
 
Kalle Kallio
Nyt ampumisesta epäilty tanskalaisrunoilija on saanut itse 27 tappouhkausta.
Nyt ampumisesta epäilty tanskalaisrunoilija on saanut itse 27 tappouhkausta. Kuva: Kalle Kallio

Århusin poliisi on hakenut kuulusteluihin tanskalaisen kohurunoilijan Yahya Hassanin epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä. Tanskalainen Ekstrabladet kertoo verkkosivullaan, että 17-vuotias Tolunay Yildiz väittää runoilijan ampuneen häntä jalkaan sunnuntai-iltana pitserian ulkopuolella Kappelvængetilla Århusissa.

Tolunay Yildiz onnistui kuvaamaan kännykkäkamerallaan osan ampumisvälikohtauksesta, jossa raivoava runoilija ampuu häntä viidesti, mutta vain kaksi luodeista osuu jalkaan. Video on ollut ahkerasti jaossa myös sosiaalisessa mediassa.

Luodit ammuttiin noin kello 21. Poliisi otti 20-vuotiaan Yahya Hassanin talteen suunnilleen kolmen aikaan yöllä. Lievästi haavoittuneen Tolunay Yildizin mukaan hänellä ja Yahya Hassanilla ei ole keskenään mitään aiempia kaunoja.

Poliisin mukaan Yahya Hassanin talteenotto tapahtui rauhallisesti ilman vastarintaa, kertoo poliisi Ekstrabladetissa.

Yksin Tanskassa yli 100 000 kappaleen myyntilukuihin yltäneen kokoelman kirjoittanut Yahya Hassan on syntynyt Tanskassa vuonna 1995 palestiinalaisten maahanmuuttajien perheeseen. Hän on virallisesti valtioton palestiinalainen, jolla on Tanskan passi.

Suuren kohun synnyttänyt, omaan muslimitaustaan kriittisesti suhtautuva esikoiskokoelma Yahya Hassan ilmestyi Tanskassa lokakuussa 2013. Suomeksi teos julkaistiin seuraavana vuonna.

Kokoelmassa Hassan kertoo, kuinka isänsä kasvatti häntä lyömällä nyrkillä ja Koraanilla. Runoilija syyttää vanhempiaan tekopyhyydestä. Hän kertoo halveksivansa sitä, miten he tulivat uuteen maahan parikymppisinä, unohtivat juurensa, rellestivät ja pahoinpitelivät lapsiaan ja menivät sitten moskeijaan anomaan anteeksiantoa.

Suomessa Yashya Hassan vierailu elokuussa 2014. Runoilija on itse joutunut useamman kerran pahoinpidellyksi, marraskuussa 2013 häntä lyötiin takaraivoon Kööpenhaminan päärautatieasemalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat