Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisvalokuvaajan kuvat pojastaan leviävät Lontoon jälkeen Pariisin metroon

Kulttuuri
 
Danielle Voirin
Sami Parkkinen, Vilma Pimenoff (takana vasemmalla) ja Emilia Moisio Pariisissa. Suomalaisvalokuvaajien kuvia on suurennoksina esillä metroasemilla.
Sami Parkkinen, Vilma Pimenoff (takana vasemmalla) ja Emilia Moisio Pariisissa. Suomalaisvalokuvaajien kuvia on suurennoksina esillä metroasemilla. Kuva: Danielle Voirin

Pariisin metroasemilla voi kesäkuun loppupuolelle asti nähdä suomalaisvalokuvaajien teoksia. Vilma Pimenoff, Emilia Moisio ja Sami Parkkinen osallistuvat kaupungissa nuorta eurooppalaista valokuvaa esittelevään festivaaliin, joka tuo valokuvaa myös metroasemille ja Gare de l’Estin rautatieasemalle.

Jättikokoisia suurennoksia suomalaisvalokuvaajien teoksista voi nähdä muun muassa Hotel de Villen, Saint-Michelin ja Luxembourgin metroasemilla.

Sami Parkkinen (s. 1974) on Circulation(s)-festivaalin kutsuvierastaiteilija isyyttä kuvaavalla valokuvasarjalla Father and Son. Sarjan teoksia on festivaalin päänäyttelyn lisäksi esillä 12 metroasemalla Pariisissa.

Parkkisen teoksia on nähty aikaisemmin muun muassa The National Portrait Gallery:ssä Lontoossa. Silloin Parkkisen kuva pojastaan Arvista levisi näyttelyn mainoskampanjassa Lontoon metroon. Lue aiemmin Helsingin Sanomissa ilmestynyt Parkkisen haastattelu täältä.

Danielle Voirin
Valokuvaaja Vilma Pimenoff valokuvasuurennoksensa edessä Pariisin metrossa.
Valokuvaaja Vilma Pimenoff valokuvasuurennoksensa edessä Pariisin metrossa.

Vilma Pimenoffilta (s. 1980) jury valitsi näyttelyyn kulutuskulttuuria kommentoivan sarjan 21st Century Still Life. Teoksia on esillä päänäyttelyn lisäksi muun muassa metroasemilla Hotel de Ville, Cité ja Trocadero.

Pimenoffin teoksia on nähty aikaisemmin mm. The Photographers’ Galleryssä Lontoossa sekä Galleri VasliSouzassa Ruotsissa.

Emilia Moisio
Kuva Emilia Moision sarjasta Vieraalla maalla, joka valittiin valokuvafestivaalille Pariisiin.
Kuva Emilia Moision sarjasta Vieraalla maalla, joka valittiin valokuvafestivaalille Pariisiin.

Emilia Moisio (s. 1983) osallistuu näyttelyyn sarjalla Vieraalla Maalla (In a Foreign Place), joka on esillä erityisen laajasti Gare de l’Est asemalla.

Moisio asuu Lontoossa. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa ryhmänäyttelyissä Lontoossa, muun muassa Photofusionissa ja Leyden Galleryssä.

Circulation(s)-festivaali järjestetään kuudetta kertaa. Festivaalin päänäyttely on esillä Centquatre-kulttuurikeskuksessa. Siellä on esillä kuvia 51 valokuvataiteilijalta.

Näyttely avautui 26. maaliskuuta ja on avoinna 26. kesäkuuta saakka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat