Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wagnerin Ring Kansallisoopperaan Heiskasen ja Salosen voimin

Uusi produktio saadaan vuosina 2019–2021

Kulttuuri
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva, Reijo Hietanen
Esa-Pekka Salonen ja Kari Heiskanen.
Esa-Pekka Salonen ja Kari Heiskanen. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva, Reijo Hietanen

Kansallisooppera toteuttaa Richard Wagnerin tetralogian Der Ring des Nibelungen eli Nibelungin sormus uutena produktiona 2019–2021.

Tuttavallisesti ”Ring”-lyhenteellä tunnetun neljän illan kokonaisuuden kapellimestarina on Esa-Pekka Salonen ja ohjaajana Kari Heiskanen.

Wotan-jumalan roolin laulaa Tommi Hakala ja Brünnhilden Johanna Rusanen-Kartano. Muusta työryhmästä ja muista solisteista kerrotaan myöhemmin.

Kansallisoopperan edellinen Ring oli vuodelta 1996. Götz Friedrichin ohjaus oli menestys, jossa useat sen ajan suomalaislaulajat ylsivät parhaimpaansa. Orkesterikin oppi Ringin salat vuosi vuodelta paremmin. Friedrichin ohjaus nähtiin viimeksi vuonna 2011.

Uuden Ringin Reininkulta tulee ensi-iltaan syksyllä 2019 ja Valkyyria keväällä 2020, Siegfried saadaaan syksyllä 2020 ja Jumalten tuho keväällä 2021. Tetralogia nähdään myöhemmässä vaiheessa myös kokonaisuutena.

Ring on suunnilleen painavinta, mitä oopperatalo voi perusohjelmistosta tehdä. Näin Kansallisooppera vastaa myös viihteellistymiskysymyksiin.

”Meillä on tällä hetkellä kasvamassa upea sukupolvi Wagner-laulajia, ja pyrkimyksenä onkin miehittää teokset pitkälti kotimaisilla laulajilla”, sanoo Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi oopperan tiedotteessa.

Suomalaisen Wagner-laulun nykytaso tarkistetaan osaltaan jo tänä toukokuuna, kun Jyrki Anttila ja Johanna Rusanen-Kartano laulavat Wagnerin Tristan ja Isolde -oopperan nimirooleja.

Esa-Pekka Salonen puolestaan vierailee Kansallisoopperassa jo ennen Ring-sarjaa Richard Straussin Elektran kapellimestarina syksyllä 2016.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat