Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTV aloittaa yt-neuvottelut – satsaa viikonlopun kotimaiseen viihteeseen

Arvioitu henkilöstön vähentämistarve on 30 henkilötyövuotta.

Kulttuuri
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Mediayhtiö MTV ilmoitti torstaina yt-neuvotteluista.
Mediayhtiö MTV ilmoitti torstaina yt-neuvotteluista. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Mediayhtiö MTV aloittaa yt-neuvottelut. Arvioitu henkilöstön vähentämistarve on 30 henkilötyövuotta.

”Yt-neuvottelut koskevat koko yhtiötä lukuun ottamatta erillistä Mediahubia, joka tekee uutisia”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jarkko Nordlund Helsingin Sanomille.

MTV:ssä työskentelee noin 300 ihmistä muun muassa ohjelmatuotannossa, kaupallisella puolella, tuotevastaavina, henkilöstöhallinnossa sekä tukitoiminnoissa.

Mallina organisaatiomuutoksessa toimii Nordlundin mukaan Ruotsin TV4, Maikkarin sisarkanava, jossa organisaatiota on jo muutettu. Nordlundin mukaan henkilöstövähennyksillä saadaan jokunen miljoona euroa säästöä.

”Jos organisaatiota muutetaan, halutaan toki säästöä, mutta lähtökohtana on saada organisaatiohimmelistä yksinkertaisempi”, Nordlund sanoo.

”Kiinteistä rakenteista on säästettävä. MTV:n pitää olla työntekijöilleen hyvä työpaikka, tietenkin”, toimitusjohtaja sanoo.

Toimitusjohtaja Nordlund aloitti MTV:n johdossa vuoden alussa. Hän on aiemmin työskennellyt maksutelevisioyhtiöissä sekä musiikkibisneksessä.

”Meillä on tällä hetkellä tappiollinen tulos. Luvut on pakko saada vihreiksi, se on viesti omistaja Bonnierilta”, Nordlund perustelee yt-neuvottelujen käynnistämistä.

Onko televisioyhtiö MTV kriisissä?

”Eivätkö kaikki mediayhtiöt ole kriisissä”, Nordlund sanoo aluksi.

”En sanoisi MTV:tä kuitenkaan kriisiyhtiöksi. Meillä on hyvä katsojasuhde, mutta rakenteeltamme olemme vanhakantainen. Se ei sovi nopeasti muuttuvaan markkinatilanteeseen.”

Toimitusjohtajan mukaan yt-neuvotteluissa keskeistä on toimintamallin uudistaminen. Samalla MTV aikoo panostaa entistä enemmän kotimaiseen viihteeseen. Yhtiö aikoo tuplata kotimaisen viihdesisällön budjetin, mutta ei kerro tarkkoja summia. Nordlundin mukaan yhtiö panostaa myös kotimaiseen draamaan ja realityyn.

”Meillä on pitkä historia kotimaisessa viihteessä. Viikonlopun viihteeseen panostetaan jatkossa ekstravahvasti. Se on etusijalla”, Nordlund sanoo.

”Kotimaisen tuotannon osuus on ollut meidän salkussa liian alhainen.”

Nyt MTV:n viikonlopun viihteessä on esitetty muun muassa Saturday Night Liveä ja Huippujengiä.

Nordlund sanoo, että kaikki maksukanavapuolella toimivat mediayhtiöt ovat kovilla. Suunta vie suoratoistopalveluita kohti.

”Jos halutaan kasvubisnekseen, se tie löytyy Katsomon ja CMoren elokuvapalvelun kehittämisestä. Sillä puolella meidän on pakko olla aktiivisempia, nyt olemme markkinalla kovin pieniä”, Nordlund sanoo.

Vuosikymmeniä MTV on ollut Suomen johtava kaupallinen tv-kanava. Alkuvuonna kilpailija Nelonen kuitenkin kertoi ohittaneensa Maikkarin merkittävissä katsojaryhmissä. MTV:n Nordlundin mukaan kyseessä oli ”hienosti tehty pr-temppu”.

Hänen mukaansa kilpailutilanne voi olla toinen loppukeväästä, kun esimerkiksi jääkiekon MM-kisat alkavat MTV:n kanavilla. Nordlund korostaa, että sekä Nelosen että MTV:n kilpailu tulee ulkomailta.

”Nelosta ei pidä aliarvioida, he ovat tehneet hienoa työtä.”

”Mutta Empire Strikes Back.”

Helsingin Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat