Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äänitemyynnin alamäki katkesi – musiikkimyynnistä jo 63 prosenttia digitaalista, maksulliset striimauspalvelut entistä suositumpia

Kulttuuri
 
Antti Aimo-Koivisto
Maksullisten musiikkipalvelujen suosio veti musiikkimarkkinat pitkästä aikaa lievään kasvuun.
Maksullisten musiikkipalvelujen suosio veti musiikkimarkkinat pitkästä aikaa lievään kasvuun. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Suomalaiset kuuntelevat musiikkia entistä enemmän maksullisista suoratoistopalveluista. Äänitteiden vuosimyyntitilaston mukaan digitaalisen myynnin kasvu katkaisi viime vuonna pitkään jatkuneen musiikkimyynnin alamäen.

Musiikkia myytiin eri formaateissa viime vuonna 36,1 miljoonalla eurolla, mikä on 0,6 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014.

Digitaalisen myynnin osuus on nyt jo 63 prosenttia. Musiikkilatausten suosio on ollut laskussa, mutta maksullisten suoratoistopalvelujen myynti kasvoi lähes 40 prosenttia. Samalla mainosrahoitteisen suoratoiston osuus pieneni yli 13 prosentilla.

Fyysisten tallenteiden kappalemääräinen myynti putosi peräti 41 prosenttia ja euroissakin pudotusta oli 24 prosenttia. Ero selittyy sillä, että kalliit cd-boksit ja erikoispainokset ovat pitäneet pintansa paremmin kuin tavanomaiset musiikki-cd:t.

Kaikista myydyistä äänilevyistä 66 prosenttia oli kotimaista musiikkia.

Myös vinyylilevyjen myynti on tilaston mukaan laskussa, mutta äänitteiden vuosimyyntitietoja kokoava Musiikkituottajat IFPI Finland on aiemmin arvioinut, että vinyyliä myydään paljon suoratuontina, joka ei näy IFPI:n tilastoissa.

Musiikin myyjistä suurimmat ovat edelleen kansainväliset Warner, Universal ja Sony, jotka hallitsevat lähes yhtä suurin osuuksin 90 prosenttia koko markkinoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat