Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harvinainen Shakespeare-kirja löytyi Skotlannista

Jopa kolmen miljoonan euron arvoinen kirja on yksi maailman arvokkaimmista.

Kulttuuri
 
Russell Cheyne / Reuters
Nyt löydetty kirja on esillä Mount Stuart -kartanossa lokakuuhun saakka.
Nyt löydetty kirja on esillä Mount Stuart -kartanossa lokakuuhun saakka. Kuva: Russell Cheyne / Reuters

Aiemmin tuntematon kappale näytelmäkirjailija William Shakespearen First Foliosta eli Ensimmäisestä foliosta on löytynyt Skotlannista. Termillä First Folio viitataan vuonna 1623 painettuun laitokseen, johon on koottu 36 Shakespearen näytelmää. Sen varsinainen nimi on Mr. William Shakespeares Comedies, Histories, & Tragedies.

First Foliota arvellaan painetun noin 750 kappaletta, ja nyt löydetyn kappaleen myötä säilyneiden kappaleiden määrä nousee 234:ään. Kirja löytyi Isle of Butella sijaitsevan Mount Stuart -kartanon kirjastosta.

Nyt löydetystä kirjasta tekee erikoisen se, että se on jaettu kolmeen niteeseen. Niteet noudattelevat kirjan jaottelua komedioihin, historiallisiin näytelmiin ja tragedioihin.

Oxfordin yliopiston Shakespeare-tutkijan Emma Smithin mukaan nyt löydetyn kirjan arvo on noin 2–2,5 miljoonaa puntaa eli noin 2,5–3,1 miljoonaa euroa. Se on siis yksi maailman arvokkaimmista kirjoista.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 400 vuotta Shakespearen kuolemasta. Hänen syntymäaikaansa ei tiedetä, mutta hänet kastettiin vuonna 1564 ja hän kuoli 23. huhtikuuta 1616.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat