Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköistä kauppaa tukeva alv-remontti suunnitteilla Euroopan komissiossa – media toivoo digiveron alentamista

Kulttuuri
 

Euroopan komissio julkisti torstaina suunnitelman, jolla arvonlisäverojärjestelmää uudistetaan.

Suunnitelmaan kuuluu yhtenä osana sähköisen kaupankäynnin edistäminen. Sen myötä myös digijulkaisujen arvonlisäverokanta halutaan alentaa painettujen lehtien tasolle.

Kaupallinen media on usein pitänyt korkeaa veroa digitalisaation jarruna median murroksessa.

Toimitusjohtaja Jukka Viitasaari Viestinnän keskusliitosta tervehtii komission suunnitelmaa ilolla.

”Mediasisältöjen verorasituksen keventäminen olisi viesti siitä, että median liiketoimintaedellytyksiä halutaan vahvistaa”, Viitasaari sanoo Viestinnän keskusliiton tiedotteessa.

Painettujen sanomalehtien ja aikakauslehtien arvonlisävero on nykyään kymmenen prosenttia. Digitaalisten lehtien ja sähkökirjojen ostajat maksavat alv:ta 24 prosenttia.

Komission suunnitelmassa alv-järjestelmää halutaan sähköisen kaupan tukemisen lisäksi myös yksinkertaistaa. Samalla halutaan tukkia mahdollisuuksia verovilppiin.

Euroopan maat keräävät arvonlisäverolla merkittävän osan tuloistaan, mutta järjestelmän puutteiden vuoksi verotuloja menetetään vuosittain noin 170 miljardia euroa, kertoo Euroopan komission laskelma.

Digituotteiden verokannan alentaminen vaatii Eurooppa-tason päätöksen. Sen jälkeen eduskunta voi Suomessa tehdä omia ratkaisujaan.

”Nyt on syytä jatkaa niin digitaalisten kuin painettujen mediasisältöjen verorasituksen alentamista kansallisilla päätöksillä, mieluiten vielä niin, että kaikki päätoimittajavastuun alaiset mediasisällöt ja kirjat siirrettäisiin alimpaan mahdolliseen alv-kantaan”, Viitasaari sanoo Viestinnän keskusliiton tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat