Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomentajien palkinnot Vappu Orloville ja Renja Salmiselle

Vuosittain jaettavien tunnustusten suuruus on 10 000 euroa.

Kulttuuri
 

Vappu Orlov on saanut Mikael Agricola -palkinnon venäläisen Mihail Šiškinin romaanin Neidonhius (WSOY) suomennoksesta. Tietokirjallisuuden J. A. Hollo -palkinto puolestaan on myönnetty Renja Salmiselle maineikkaan ranskalaisen humanistin Michel de Montaignen teoksen Esseitä, osa III (WSOY) suomennoksesta.

Vuosittain jaettavien tunnustusten suuruus on 10 000 euroa.

”Neidonhius soljuu ja soi Orlovin lyyrisenä, taiturillisen taipuisana tulkintana kuin itsestään, aivan kuin alkuteoksen ja suomennoksen välissä ei vaativaa ja vaivalloista käännösprosessia olisikaan”, perusteluissa kiitetään. Agricola-palkinnon jakaa Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto yhdessä Suomen Kirjasäätiön kanssa.

Salmisen tulkitsemana Montaigne ”milloin tarinoi ja filosofoi, milloin narisee ja jaarittelee, milloin saarnaa ja irvailee koskettavasti ja elävästi”, Suomen arvostelijain liiton ja Suomen tietokirjailijat ry:n raati luonnehtii.

Esseiden kolmas osa kruunaa WSOY:n ja Renja Salmisen ansiokkaan hankkeen, jonka myötä Montaignen (1533–1592) esseetuotanto on saatu ensi kertaa kokonaisuudessaan suomen kielelle.

Ensimmäinen osa ilmestyi suomeksi 2003, toinen 2008 ja kolmas 2015.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat