Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bruce Springsteen perui konserttinsa vastalauseena sukupuolivähemmistöjen syrjinnälle

Kulttuuri
 
MARIO ANZUONI
Mielenosoituksena peruttu Greensboron konsertti on osa Bruce Springsteenin kiertuetta. Konserttiin odotettiin 15000 kuulijaa.
Mielenosoituksena peruttu Greensboron konsertti on osa Bruce Springsteenin kiertuetta. Konserttiin odotettiin 15000 kuulijaa. Kuva: MARIO ANZUONI

Bruce Springsteen on peruuttanut konserttinsa Yhdysvaltain Pohjois-Carolinassa vastalauseena sukupuolivähemmistöjä syrjivälle osavaltion laille. Springsteen ilmoitti perjantaina, että sunnuntai-illan konsertti Pohjois-Carolinan Greensborossa on peruttu, ja yleisö saa rahansa takaisin.

Mielenilmauksen syynä on maaliskuun lopulla osavaltiossa hyväksytty HB2-lakiesitys, joka määrittelee, että kansalaisia ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan ihonvärin, rodun, syntyperän, uskonnon, iän, sukupuolen eikä vammaisuuden vuoksi. Sukupuolisen suuntautumisen mukaan tapahtuva syrjintä jää kuitenkin lain ulkopuolelle.

HB2-laki määrää muun muassa osavaltion minimipalkoista, mutta myös yksityisyyden suojasta ja turvallisuudesta julkisissa tiloissa ja palveluissa.

Erityistä huomiota on herättänyt sukupuolivähemmistöihin liittyvä kohta, joiden mukaan transsukupuoliset kansalaiset eivät saa valita wc-tiloja sen mukaan, kumpaan sukupuoleen he tuntevat kuuluvansa.

Liberaalien arvojen ja kansalaisoikeuksien puolustajana aiemminkin esiintynyt Bruce Springsteen perusteli konsertin peruuttamista sillä, että ennakkoluuloja ja kiihkoilua vastaan käytävä taistelu on tärkeämpää kuin yksi rockkonsertti.

Hänen mielestään Pohjois-Carolinan uuden lain takana ovat ne, jotka eivät hyväksy kehitystä, jonka mukaan kaikilla kansalaisilla on samat oikeudet.

”Monet ryhmät, liikeyritykset ja yksittäiset kansalaiset Pohjois-Carolinassa tekevät työtä tätä negatiivista kehitystä vastaan. Tässä tilanteessa tunsimme, että minun ja yhteen on osoitettava tukemme näille vapaustaistelijoille”, Springsteen perusteli Facebookissa jakamassaan tiedotteessa.

Pohjois-Carolinan HB2-esitys on yksi monista sukupuolivähemmistöjen asemaa horjuttavista laeista, joita Yhdysvaltojen osavaltioissa on pantu vireille sen jälkeen, kun maan korkein oikeus hyväksyi viime vuonna samaa sukupuolta olevien avioliitot laillisiksi koko maassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat