Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Artistit peruvat keikkojaan homolakien vuoksi USA:ssa: Bryan Adams ja Bruce Springsteen osoittavat mieltään peruutuksilla

Adamsin oli tarkoitus esiintyä torstaina Mississippissä. Springsteen perui viime sunnuntain keikkansa Pohjois-Carolinassa.

Kulttuuri
 
MIKE RIDEWOOD / Reuters
Bryan Adams perui torstain keikkansa Mississippissä.
Bryan Adams perui torstain keikkansa Mississippissä. Kuva: MIKE RIDEWOOD / Reuters

Kanadalaismuusikko Bryan Adams seurasi sunnuntaina Bruce Springsteenin esimerkkiä ja perui tämän viikon torstain keikkansa vastalauseena sukupuolivähemmistöjä syrjiville lakiuudistuksille.

Adamsin oli tarkoitus esiintyä torstaina Mississippissä. Osavaltiossa on juuri säädetty uusi laki, joka sallii uskonnollisten ryhmien ja joidenkin yksityisen yrittäjien kieltäytyä palvelemasta homoseksuaaleja pareja.

Adams sanoi sunnuntaina, että hän ei hyvällä omallatunnollakaan voi esiintyä osavaltiossa, jossa tietyiltä ihmisiltä on kielletty oikeudet seksuaaliseen suuntautumiseen.

Lain on määrä tulla voimaan heinäkuun 1. päivä. Lain puolustajien mukaan laki suojaa niitä kristittyjä, jotka pitävät kiinni perinteisistä avioliittokäsityksistä ja sukupuolirooleista.

Bruce Springsteen puolestaan sanoi perjantaina peruvansa viime sunnuntain konserttinsa Yhdysvaltain Pohjois-Carolinassa.

Springsteenin mielenilmauksen syynä on maaliskuun lopulla osavaltiossa hyväksytty HB2-lakiesitys, joka määrittelee, että kansalaisia ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan ihonvärin, rodun, syntyperän, uskonnon, iän, sukupuolen eikä vammaisuuden vuoksi. Sukupuolisen suuntautumisen mukaan tapahtuva syrjintä jää kuitenkin lain ulkopuolelle.

Liberaalien arvojen ja kansalaisoikeuksien puolustajana aiemminkin esiintynyt Bruce Springsteen perusteli konsertin peruuttamista sillä, että ennakkoluuloja ja kiihkoilua vastaan käytävä taistelu on tärkeämpää kuin yksi rockkonsertti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat