Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Epäihmisyyden museo” avataan Helsingin Suvilahteen syyskuussa kuukauden ajaksi

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Helsinkiin avataan ensi syyskuussa väliaikaiseksi museoks itsenään kutsuva taideteos. Epäihmisyyden museo (Museum of Nonhumanity) käy läpi ihmisen ja eläimen välistä suhdetta, epäinhimillistämisen historiaa ja ilmenemismuotoja.

Suvilahden Tiivistämölle avattava museo on kuvataiteilija Terike Haapojan ja kirjailija Laura Gustafssonin Toisten historia -projektin kolmas osa.

Museolle on suunniteltu laaja oheisohjelma, joka käsittää filosofian, ihmisoikeuksien ja eläinoikeuksien asiantuntijoiden kuratoimia seminaareja, joissa etsitään tapoja ajatella yhteiskuntaa ja toisia elämänmuotoja avoimen ja eroja hyväksyvän etiikan kautta.

”Museo siirtää epäinhimillistämisen historiaan ja toimii maamerkkinä tasavertaisemman tulevaisuuden alkamiselle”, kerrotaan museon tiedotteessa.

Museo haluaa nostaa esiin sen epäinhimillistävän puhetavan, joka on viime aikoina noussut esiin vihapuheessa, ja joka puolestaan on tullut osaksi yhteiskunnallista keskustelua.

”Ihmisten eläimeksi leimaaminen on antanut sysäyksen kansanmurhiin, rotusortoon ja orjuuden oikeuttamiseen. Halu erottaa ihminen muusta luomakunnasta on taustalla myös koko maapalloa koskevassa kriisissä.”

Museon on auki Suvilahden Tiivistämö-rakennuksessa 2.–29.9. 2016.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat