Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näyttelyssä voi kokeilla vaikka miksaamista

Kulttuuri
 

1. Ensimmäinen levy

Vastoin yleistä käsitystä The Rolling Stonesin ensimmäinen levy ei ollut singlenä julkaistu laina Chuck Berryn kappaleesta Come On. Näyttelyssä on esillä vielä aiemmin kaiverrettu kymmentuumainen demolevy, jolta löytyvät versiot muun muassa Bo Diddleyn Roadrunnerista ja Diddley Daddystä. Tätä todellista keräilyharvinaisuutta ei prässätty kauppojen hyllyille saakka.

2. Altamontin asut

Rolling Stonesin konsertista Kalifornian autiomaassa 1969 tuli surullisenkuuluisa, kun yksi katsoja kuoli turvamiehinä toimineiden moottoripyöräjengiläisten käsissä. Jaggerin yllä oli musta-punainen esiintymisasu, jonka rintamuksessa näytti olevan sarvet. ”Se on omega”, hän on vastannut satanismisyytoksiin.

3. Cocksucker Blues

Seksin, päihteiden ja rockin kanssa pelehtiminen meni The Rolling Stonesilla niin pitkälle, että 70-luvun alussa kuvattua kiertuedokumenttia Cocksucker Blues ei ole tohdittu vieläkään julkaista virallisesti. Näyttelyssä siitä nähdään vain pieni näyte. ”Kyse ei ole imagon pitämisestä puhtaana”, elokuvaohjaaja Martin Scorsese arvioi yhtyeen itsesensuuria. ”Kyse on siitä, että elokuvan osalliset näyttäytyisivät aivan liian omituisina.”

4. Lavojen pienoismallit

The Rolling Stonesin megalomania pääsi lopullisesti valloilleen lavarakenteissa 1980-luvulta lähtien. Näyttelyssä on pienoismallit kolmelta kiertueelta: Steel Wheels, Voodoo Lounge ja Bridges to Babylon. Näistä kaksi jälkimmäistä nähtiin myös Helsingissä: Monien muistissa on varmasti lavan yläpuolelle kurottuva käärmeenpää ja yleisön yli kulkeva siltarakennelma.

5. Miksaa itse Stonesia

Vierailijat pääsevät miksaamaan Stones-klassikoita mielensä mukaan tai vaihtoehtoisesti he voivat perehtyä yksittäisiin laulu- tai soitinraitoihin. Esimerkiksi Keith Richardsin äärimmäisen säästeliäs kitararaita uudehkossa Doom and Gloom -kappaleessa on opettavaista kuultavaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat