Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puhuva muna vie Suomea maailmalle – edustajat Venetsian arvostettuun taidebiennaalin valittu

Kulttuuri
 
Frame
Erkka Nissinen (vas.) ja Nathaniel Mellors lähtevät Venetsiaan.
Erkka Nissinen (vas.) ja Nathaniel Mellors lähtevät Venetsiaan. Kuva: Frame

Venetsian arvostetussa taidebiennaalissa Suomea tulevat vuonna 2017 edustamaan Erkka Nissinen ja Nathaniel Mellors. Kaksikon ehdotus nimeltä The Aalto Natives miellytti osallistujista päättävää ammattilaisraatia.

Voittanut ehdotus on multimediainstallaatio, joka sisältää videota, veistoksia ja puhuvan munan. Näyttelyn kuratoi hollantilainen, De Hallen Haarlem -museon kuraattori Xander Karskens.

Suomen-paviljonkiin haettiin edustajaa kilpailulla, johon tuli kaikkiaan lähes sata ehdotusta.

Venetsian biennaali on yksi vanhin ja suurin kuvataiteen kansainvälisistä tapahtumista.

Tuomaristo oli vaikuttunut voittajatyön kumouksellisesta huumorista sekä mielikuvituksellisesta tavasta, jolla se vastaa monimutkaisiin kysymyksiin itsenäisyydestä ja riippuvuussuhteista.

“Ehdotuksen sisältämät ideat ovat kiehtovia, yllättäviä ja taiteellisesti monipuolisia. Uskomme, että näyttely tulee synnyttämään keskustelua ja mieleenpainuvan kokemuksen yleisölle”, tuomaristo kertoo päätöksestään kuvataideorganisaatio Framen tiedotteessa.

Nissinen on aiemmin tehnyt muun muassa videoteoksia ja installaatiota. Hän on syntynyt vuonna 1975. Videoteoksia aiemmin tehnyt brittitaustainen Mellors on syntynyt vuonna 1974.

Kisassa oli loppusuoralla kolme muuta teosta ja taiteilijaryhmää: Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen kuraattori Alexandra MacGilpin kanssa, Mika Taanila kuraattori Joasia Krysan kanssa sekä Pilvi Takala kuraattori Antonia Majacan kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat