Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taidelaitoksissa odotetaan koululaisia innokkaasti

Esimerkiksi nämä taidelaitokset tahtovat mukaan Kulttuurirahaston jättiprojektiin

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Suomen Kansallisooppera: todennäköisesti mukana

Päivi Kärkkäinen, Kansallisoopperan pääjohtaja:

”Me olemme käyneet ja käymme edelleen aktiivisia keskusteluja aiheesta Suomen Kulttuurirahaston kanssa. Yksityiskohtia hiotaan, mutta näyttää hyvin todennäköiseltä, että olemme vahvasti mukana. Meillähän on erittäin hyviä kokemuksia vuodesta 2011. Tuolloin Kansallisoopperan 100-vuotisjuhlassa noin 7 000 koululaista vieraili Kansallisoopperassa. Seuraavana vuotena 2012 Svenska Kulturfonden tarjosi tuhansille koululaisille mahdollisuuden vierailla baleteissa vastaavalla tavalla.”

Helsingin kaupunginteatteri: haemme mukaan

Kari Rentola, Helsingin kaupunginteatterin apulaisjohtaja:

”Tulemme hakemaan mukaan. Olemme suunnitelleet samanlaista toimintaa kuin meillä on nytkin, nimenomaan kahdeksasluokkalaisille. Avaamme teoksia ja järjestämme taiteilijatapaamisia. Syksyllä 2017 itsenäisyyden juhlavuonna meillä on hyvin paljon myös 14–15-vuotiaille sopivaa ohjelmistoa. Se ikäluokka käy nytkin hyvin esimerkiksi musiikkiteatteriohjelmistoamme seuraamassa.”

Kiasma: taiteilija tavattavissa

Leevi Haapala, Kiasman museonjohtaja:

”Olemme mukana. Koko Kansallisgalleria eli Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo tekee yhteisen suunnitelman, kukin museo omasta näkökulmastaan. Jossain vaiheessa Kiasmassa on mukana taiteilija, jonka kahdeksasluokkalaiset tapaavat ja jonka kanssa he tekevät yhteistyötä. Myös ARS17-näyttelyn tarjonta tulee osaksi ohjelmaa.”

Ateneum: järjestämme taidebattlen

Susanna Pettersson, Ateneumin museonjohtaja:

”Ateneumissa vierailevat kahdeksasluokkalaiset osallistuvat taidebattleen, johon osallistuu myös kulttuuriammattilaisia ja nuorten omasta maailmasta tuttuja henkilöitä. Järjestämme väittelyjä, jotka rakentavat siltoja nuorten elämästä keskeisiin taideteoksiin. Toivomme, että nuoret oikeasti alkavat väitellä, haastaa ja ajatella, mikä niissä kuvissa puhuttelee. Se on valtavan kiinnostavaa mitä teokset kertovat nuorille, joille niiden merkitys ei ole ennalta koodattu kuten vanhemmille kävijöille.”

Porin taidemuseo: hyviä ideoita keskustelussa

Esko Nummelin, Porin taidemuseon johtaja:

”Tämä on juuri sellainen avaus, jota tässä ajassa tarvitaan. Saimme tietää virallisesti tästä vasta nyt, ja ensimmäiset hyvät ideat on nyt käyty läpi. Olemme tehneet nykytaidepedagogiikkaa määrätietoisesti vuodesta 1990 ja meillä oli viime vuonna 8 500 työpajakävijää yli viidessäsadassa työpajassa. Kahdeksasluokkalaiset on selkeä kohderyhmä, jolle pystytään rakentamaan vaikuttava kokonaisuus.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat